16 martie 2012


Primăriile sucevene primesc bani de la UE pentru infrastructura distrusă de inundaţii 
·        Judeţul Suceava are eligibile 29 de unităţi administrativ-teritoriale cu un total alocat de 38 de milioane de  euro
Mai multe unităţi teritorial-administrative sucevene primesc fonduri de la Uniunea Europeană pentru repararea infrastructurii afectate de revărsările de ape din vara anului 2010, a anunţat ieri, şeful executivului judeţean, Gheorghe Flutur. „În 2010, când judeţul Suceava a fost puternic afectat de inundaţii, am cerut Comisiei Europene şi comisarului Dacian Cioloş un program special pentru zonele afectate, iar acesta a fost aprobat”, menţionează Flutur. Judeţul Suceava are eligibile 29 de unităţi administrativ-teritoriale cu un total alocat de 38 de milioane de  euro. Printre primăriile care vor semna, săptămâna viitoare, contractele  de deblocare a fondurilor se numără Drăguşeni, Bălăceana, Buneşti, Vereşti, Pojorîta, Crucea şi Adîncata. Puhoaiele din 2010 au  ras de pe faţa pământului 62 de case, 100 de poduri şi au distrus parţial alte 5000 de locuinţe şi 130 de poduri. Afectate puternic sunt 5 tronsoane de cale ferată, 30 de porţiuni de pe drumurile judeţene şi 5 alte sectoare de pe drumurile naţionale. Luaţi de viitură şi înecaţi au fost 5 suceveni.     „Sunt localităţi care au fost afectate de inundaţii şi îşi modernizează infrastructura de drumuri.  Aceasta înseamnă, până la urmă, să fii membru al Uniunii Europene, iar UE să nu te lase atunci când te afli la greu”, a reliefat şeful administraţiei judeţene, adăugând că judeţul Suceava are finalizate, în desfăşurare sau în pregătire, proiecte de infrastructură de aproximativ 1 miliard de euro.    
Gheorghe Flutur a mai spus că săptămâna care vine vor fi parafate contracte de finanţare din Fondul de mediu pentru reţele de apă şi canalizare 8 localităţi din jurul municipiului Suceava.