21 martie 2012


Timp de 6 ani,
Pieţele din municipiul Suceava, sacrificate în favoarea Bazarului  
·        Modernizarea Complexului comercial „Bazar” a costat aproape 3 milioane euro, execuţia fiind iniţiată în 2006
·        În următoarele 18 luni, reabilitarea Pieţei agro-alimentare centrale va înghiţi 1 milion de lei, fonduri de la bugetul local
La finele acestei luni, pe masa de dezbateri a deliberativului municipal sucevean va fi pus un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici a investiţiei de modernizare a PieţeI agro-alimentare centrale a Sucevei, principala lucrare fiind cea de înlocuire a acoperişului.  Modernizarea are valoarea de 1 milion de lei, se va derula pe durata a 18 luni, anul acesta în bugetul local fiind prinsă suma de 500.000  de lei. Execuţia include amenajarea unei noi învelitori din fibră de sticlă, înlocuirea luminatoarelor şi jgheaburilor, vopsirea structurii metalice de rezistenţă, precum şi noi tencuieli şi zugrăveli. „Acoperişul este spart, iar comercianţilor de acolo le plouă în cap. Este vorba despre o reparaţie capitală, iar după ce vom aproba indicatorii tehnico-economici, probabil că, anul acesta, vom executa jumătate din lucrare”, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu. Edilul şef susţine că reabilitarea pieţelor agro-alimentare din reşedinţa de judeţ a devenit o prioritate, mai ales că, în ultimii 6 ani toată „atenţia” financiară a conducerii municipalităţii a fost concentrată pe Bazarul din Lunca Sucevei. „Pieţele din municipiul Suceava au fost sacrificate în ultimii ani, pentru că banii au mers în Bazar, aşa cum era normal să se întâmple.  Am început modernizarea acestor pieţe în anii 2005-2006, însă lucrările au fost suspendate odată cu începerea investiţiilor în Bazar, în curs fiind proiectul din Piaţa mică, pe aleea comercială”, subliniază primarul Ion Lungu, adăugând că modernizat va fi şi spaţiul cu tarabe pentru comerţul ambulant.   
Modernizarea Complexului comercial „Bazar” a costat aproape 3 milioane euro, execuţia fiind declanşată în 2006.  În spaţiul comercial din Lunca Sucevei au fost construite, printre altele, hale pe structură metalică, alei betonate, o parcare, grupuri sanitare, canalizarea pluvială, sedii pentru lucrătorii administraţiei şi pentru cei ai Poliţiei. De asemenea, centrul comercial este protejat de o nouă împrejmuire. Pe de altă parte, Primăria intenţionează să obţină şi o finanţare pentru introducerea unui sistem de încălzire cu energie verde a spaţiilor comerciale în cauză.