01 martie 2012


Înlăturarea riscului de inundaţii din Lunca Sucevei costă minim 20 de milioane de euro 
·        Primăria va solicita finanţarea în cadrul POS-Mediu 2007-2013, pe lângă diguri, pe râul Suceava urmând a fi amenajată şi o zonă de agrement 
Municipalitatea suceveană va depune la Ministerul Mediului şi Pădurilor un proiect de reabilitare şi consolidarea a malurilor şi digurilor de pe râul Suceava, care trece prin reşedinţa de judeţ.
Edilul şef Ion Lungu a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că vizată de lucrări ar urma  să fie porţiunea dintre cartierul Iţcani şi sediul societăţii comerciale Termica, pe lungime de circa 10 km din cursul apei. Lungu arată că, pe lângă intervenţiile de înlăturare a riscului la inundaţii, amenajată ar urma să fie şi o zonă de agrement. „Drept ţinte, urmărim să avem o apă curată, gazon, alei şi piste de alergare. Peste tot în lume, cursurile de apă sunt valorificate, iar noi avem şansa ca râul Suceava să fie chiar în mijlocul oraşului,  la jumătatea distanţei dintre centrul civic şi cartierul Burdujeni. Este un proiect care, pe de o parte, va pune în valoare râul Suceava, iar de cealaltă parte, va înlătura riscul de inundaţii, pe distanţa dintre Iţcani şi Bazar”, explică şeful administraţiei locale. Edilul şef precizează că lucrările sunt estimate la cel puţin 20 de milioane de euro, documentaţia urmând a fi depusă în cadrul Programului Operaţional Sectorial-Mediu 2007-2013. Proiectul va fi în complementaritate cu repararea podului de peste râul Suceava, în cartierul Iţcani, cât şi cu susţinerea financiară cu fonduri POR a celei de a doua etape de reabilitare a podului din prejma Bazarului, afectat de inundaţiile din vara lui 2010.