07 august 2011

Inspectorii de muncă au despistat,
Nouă agenţi economici cu lucrători la negru
• Este vorba despre 3 firme din sectorul serviciilor, 2 din comerţ, una din construcţii şi încă 3 din alte domenii de activitate, la acestea lucrând fără forme legale 14 persoane
Amenzi în valoarea totală de 140.000 de lei au aplicat, pentru munca la negru, pe parcursul lunii trecute inspectorii de muncă suceveni. Inspectorul şef Radu Ionuţ Creţuleac informează că, în vederea identificării cazurilor de muncă fără forme legale, organizate au fost 205 de acţiuni a control, la acestea luând parte, în medie, 12 inspectori de muncă, 6 jandarmi, 3 inspectori de poliţie şi 2 comisari ai Gărzii financiare. „Unitatea noastră a avut o bună colaborare cu instituţiile care au participat la derularea acestui plan de acţiune şi remarcăm, în mod special, sprijinul acordat de reprezentanţii jandarmeriei, care au asigurat cu profesionalism şi promptitudine, verificarea datelor de identificare a persoanelor care prestau o activitate. De asemenea, prezenţa jandarmilor a avut un impact psihologic asupra persoanelor găsite la locul de muncă, acestea fiind mult mai cooperante în furnizarea informaţiilor şi completarea fişei de identificare”, explică şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava. Creţuleac arată că, în timpul descinderilor la operatorii economici din judeţ, depistate au fost 807 de deficienţe, iar aplicate s-au dat 179 de sancţiuni contravenţionale 179.800 de lei. Nouă angajatori utilizau forţă de muncă nedeclarată, la aceştia prestând la negru 14 persoane.
Este vorba despre 3 firme din sectorul serviciilor, 2 din comerţ, una din construcţii şi încă 3 din alte domenii de activitate.