21 august 2011

Consilierii judeţeni PSD au luat ţeapă

• Ministerul Dezvoltării a ignorat cele 4 reabilitări de drumuri pe care PD-L le-a promis în schimbul votului social democraţilor pentru 7 proiecte ale administraţiei judeţene
• Preşedintele CJ, Gheorghe Flutur se spală pe mâini, spunând că licitaţia a fost organizată de către Ministerul Dezvoltării, de la Suceava plecând documentaţia pentru toate proiectele, inclusiv cele promise consilierilor social-democraţi
• „Putem fi puşi în situaţia să ne adresă Contenciosului administrativ, pentru că una se hotărăşte şi alta se aplică”, pune în vedere Gheorghe Iacob(PSD)
Niciunul dintre cele 4 proiecte de reabilitare şi modernizare a unor drumuri din judeţul Suceava promise de executivul judeţean consilierilor PSD nu a fost licitate la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului(MDRT). În aceste condiţii, din aleşii social-democraţi cer explicaţii conducerii Consiliului Judeţean, fiind nemulţumiţi că după ce au fost momiţi să-şi dea votul pentru cele 7 proiecte de infrastructură rutieră ale executivului PD-L, acum sunt trataţi cu indiferenţă. „De ce s-a omis de la licitaţia de la Ministerul Dezvoltării cele 4 drumuri pe care le-am solicitat noi şi pe care le-am prin hotărâre a Consiliului Judeţean? Există vreo explicaţie?”, a întrebat conducerea CJ, judeţean PSD, Mihai Grozavu.
Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur se spală pe mâini, spunând că licitaţia a fost organizată şi ţinută la Ministerul Dezvoltării, de la Suceava plecând documentaţia pentru toate proiectele, inclusiv cele promise consilierilor social-democraţi. „Nici de licitaţie, nici de caiet de sarcini, nici de prioritizări nu ne-am ocupat noi. Este o licitaţie care s-a ţinut, ştiu că a fost adjudecată, dar nu cunosc alte amănunte. Ce sper eu este ca din economiile care se fac de la plafoanele iniţiale de la licitaţie, să poată intra toate drumurile respective, precum şi altele. Aceasta pentru că nu avem doar drumuri judeţene, ci şi o serie de localităţi care depus proiecte în cadrul PNDI şi care aşteaptă la rând. Aşa am spus şi atunci: că voi face toate demersurile ca din sumele de la licitaţie să se realizeze economie şi să dăm drumul şi la diferenţa de proiecte. Nu este rău că le-am trimis atunci. În mod sigur, -ca şi la POR - vor mai încăpea şi alte proiecte”, subliniază şeful executivului judeţean sucevean. Flutur arată că Suceava-Botoşani este primul pachet de proiecte PNDI licitat şi din cauza căruia a şi fost „luat la rost” în mass media. Şeful CJ a accentuat că urmează nu doar cele 4 proiecte de drumuri judeţene solicitate de consilierii PSD, ci şi altele vizând înfiinţarea de creşe şi grădiniţe. Date fiind cele afirmate de conducătorul administraţiei judeţene, alesul social-democrat Gheorghe Iacob a „plusat”, punând în vedere că grupul consilierilor PSD s-ar putea adresa instanţei de Contencios administrativ. „Există o hotărâre a Consiliul Judeţean şi trebuie respectată şi de Ministerul Dezvoltării. Putem întreba la acest minister de ce nu a fost respectată. În caz contrar putem fi puşi în situaţia să ne adresă Contenciosului administrativ, pentru că una se hotărăşte şi alta se aplică”, a evidenţiat Iacob. Reamintim că, iniţial, aleşii PSD s-au împotrivit aprobării transferului a 7 drumuri judeţene din administrarea CJ în cea a MDRT, în perioada modernizării acestora prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii(PNDI). Pesediştii au cedat după ce li s-a promis că pe lista ce va fi înaintată Ministerului vor fi incluse şi 4 drumuri judeţene care străbat comunităţii cu primari social-democraţi. Suma prevăzută pentru lucrări este de aproximativ 247 milioane de lei(60 de milioane de euro), investiţiile fiind parte a demersului de modernizare a 10.000 kilometri de drumuri judeţene şi de interes local. Pe lista tronsoanelor de drumuri care urmează să fie modernizate în judeţele Suceava şi Botoşani figurează, printre altele, Câmpulung Moldovenesc-Stulpicani, Suceava-Dolhasca, Botoşani-Cristeşti, Iaşi-Flămânzi, precum şi reabilitări de străzi în municipiul Rădăuţi şi oraşul Liteni.