29 iulie 2019

Sucevenii au primit apă cadă cu 3 zile mai repede
·        "Lucrările desfăşurate în perioada reviziei vor permite ca, în viitor, să fie diminuate semnificativ timpii de intervenţie în cazul unor avarii majore", asigură conducerea Thermonet.
·        Intervenţiile fuseseră programate a avea loc până pe 28 iulie, însă cu ajutorul unei alte firme sucevene,  acestea au fost terminate încă de vineri 26 iulie.     
Societatea comercială Thermonet Suceava a reluat furnizarea apei calde menajere, vineri, 26 iulie, începând ora 12.00. Conform unui comunicat de presă al transportatorului, furnizorului şi distribuitorului de agent termic, pentru început s-au făcut probele de funcţionare, în cursul serii aceleiaşi zile atingându-se parametrii optimi de funcţionare pentru tot municipiul Suceava. Conform anunţului iniţial, jumătate din populaţia municipiul Suceava racordată la sistemul centralizat de termoficare urma să se bucure din nou de beneficiile apei calde curente de luni 28 iulie, însă, pentru a grăbi intervenţiile, operatorul serviciului a apelat la ajutorul Termo Calor Instal, firmă suceveană specializată. "Lucrările desfăşurate în perioada reviziei vor permite ca, în viitor, să fie diminuate semnificativ timpii de intervenţie în cazul unor avarii majore.
Mulţumim tuturor sucevenilor pentru înţelegere şi răbdare, precum şi colegilor noştri pentru profesionalismul de care au dat dovada. Mulţumim şi celor de la societatea Termo Calor Instal, cu ajutorul cărora am reuşit să reluăm furnizarea apei calde cu aproape 3 zile mai devreme decât estimarea iniţială", se precizează într-un comunicat al Thermonet. În vederea efectuării lucrărilor de revizii, mentenanţă şi reparaţii anuale programate, "acţiuni menite să pregătească desfăşurarea în condiţii optime a furnizării de agent termic pentru sezonul de încălzire 2019-2020" în cartierul Burdujeni apa caldă nu a ajuns în locuinţe timp de 5 zile, începând de pe 15 iulie. Însă,  intervenţiile au fost încheiate cu 2 zile mai repede decât se preconiza, respectiv pe 19 iulie. În celelalte cartiere ale Sucevei, Thermonet a anunţat sistarea furnizării apei calde pentru două săptămâni, respectiv pentru intervalul 15 iulie-28 iulie 2019. În 2018, intervenţiile în sistemul centralizat de termificare au fost programate pentru intervalul 3-7 septembrie 2018. Thermonet a preluat în concesiune sistemul de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic din Suceava pe data de 15 octombrie 2015, având ca acţionari, la acea dată, pe Adrem Invest Bucureşti şi Elsaco Botoşani.