09 iulie 2019


Autorizate sanitar: 286 de unităţi de învăţământ din totalul de 740 grădiniţe, şcoli, licee, şcoli speciale şi şcoli postliceale
·        Oficialii DSP susţine că problema cea mai mare este cea a "apei conforme", în această lună fiind ţinute întâlniri de îndrumare cu reprezentanţii şcolilor.  
·        "Ne-am dori să avem un avans consistent în comparaţie cu anul precedent", a subliniază prefectul Elena Mirela Adomnicăi.
În luna iulie, Direcţia de Sănătate Publică Suceava va organiza întâlniri "punctuale" cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ neautorizate din judeţ. Aceasta ca urmare a solicitării făcute de Mirela Elena Adomnicăi, prefectul judeţului Suceava, care spune că, în acest cadru, abordate vor fi "problemele deja cunoscute" şi care stau în calea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare. "Ne-am dori să avem un avans consistent în comparaţie cu anul precedent, în ceea ce priveşte autorizarea şcolilor", a subliniază prefectul Elena Mirela Adomnicăi, menţionând că participaţi vor fi şi inspectorii Inspectoratului pentru Situaţii  de Urgenţă, care vor urmări autorizarea pe linie de securitate la incendii. Conform unei informări a Direcţiei de Sănătate Publică, până la începutul lunii iulie, în judeţ, autorizate din punct de vedere sanitar erau 286 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din totalul de 740 de grădiniţe, şcoli, licee, şcoli speciale şi şcoli postliceale. Conform informării, legislaţia privind autorizarea sanitară este una "strictă", instituţiile de învăţământ fiind obligate să se adreseze Direcţiei de Sănătate Publică cu o documentaţie "destul de stufoasă". Oficialii DSP susţine că problema cea mai mare este cea a "apei conforme normelor de sănătate", analizele efectuându-se pe probele ridicate de la sursele de alimentare a unităţilor de învăţământ. Drept exemplu este dată localitatea Hânţeşti, cu 3 unităţi şcolare, care, la cel mai recent control, toate condiţiile de autorizare erau îndeplinite, mai puţin cea referitoare la calitatea apei potabile. "DSP este deschisă tuturor solicitanţilor, venind, anterior începerii proiectului, cu consultanţă de specialitate, astfel încât aceştia să se încadreze în prevederile legislaţiei pentru autorizare", se precizează în informarea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.