08 iulie 2019


Stadionul Areni, reparaţii de 200.000 de lei înaintea Turneului "Patru regiuni pentru Europa"
·        "Cred că, în continuare, trebuie să reparăm bazele sportive care mai sunt prin oraş, astfel încât copiii sucevenilor să-şi poată desfăşura activităţile sportive în aceste locuri", a spus şi Florin Cristescu, consilier local PSD, fost fotbalist la CSM.
·        Primarul Ion Lungu a anunţat că nu renunţă la proiectele Sălii polivalente şi noului stadion, precizând că acestea vor fi depuse la CNI, în această lună.   
Consiliul Local Suceava, convocat în şedinţă extraordinară, alocarea  sumei de 200.000 de lei, sumă destinată pregătirii stadionului Areni în vederea desfăşurării în condiţii optime a antrenamentelor şi meciurilor care vor avea loc în cadrul Turneului internaţional de fotbal pentru juniori sub 16 ani "Patru regiuni pentru Europa". "Vor face lucrări minim-obligatorii pentru  a ne prezenta cât mai bine, din punct de vedere administrativ, în acest turneu" precizat primarul Ion Lungu. Şeful executivului local reamintit că a înaintat la Ministerul proiectul pentru realizarea terenului de fotbal de dimensiuni UEFA, însă surpriza este aceea că, în urma discuţiilor cu conducerea Companiei Naţionale de Investiţii, în această lună va fi depus şi proiectele de construire a unui nou stadion şi săli polivalente. "Sunt două proiecte separate, şi este bine să prindem şi noi rând, pentru un stadion nou", a subliniat Lungu.  Deocamdată, în perspectiva turneului de fotbal dintre echipele regiunilor europene partenere, la stadionul Areni, se reparaţii se vor face de către Direcţia Domeniului Public a Primăriei, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi Consiliul Judeţean. Turneul internaţional de fotbal pentru juniori sub 16 ani "Patru regiuni pentru Europa", în cadrul cărora se vor întâlni reprezentativele din judeţul Suceava, Regiunea Schwaben(Grmeni), Departamentul de Nord (Franţa) şi Regiunea Cernăuţi (Ucraina),  se va desfăşura la începutul lunii august.  În acest sens, prin HCL nr. 178 din iunie 2019, municipiul Suceava asociindu-se, cu Consiliul Judeţean, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Asociaţia Judeţeană de Fotbal, Liceul cu Program Sportiv şi Centrul Cultural Bucovina.  Reamintim că, în 2014, Consiliul Local a aprobat realizarea obiectivului de investiţii „Stadion sportiv în municipiul Suceava” cu o capacitate de 15.000 de locuri în tribune eliptice acoperite, valaorea esimată alucrărilro fiind de circa 100 de milioane de lei. Pe de altă parte, investiţia în Sala polivalentă cu 5.000 de locuri fixe și 2.000 de locuri mobile este calculată la 106,792 de milioane de lei, echivalentul a circa 22,84 de milioane de euro.
"Cred că, în continuare, trebuie să reparăm bazele sportive care mai sunt prin oraş, astfel încât copiii sucevenilor să-şi poată desfăşura activităţile sportive în aceste locuri", a spus şi Florin Cristescu, consilier local PSD, fost fotbalist la CSM.