10 iulie 2019


"Suceava alert!", aplicaţia digitală pentru sucevenii nemulţumiţi, funcţională din toamnă
·        "Reţelele de socializare şi aplicaţiile sunt în top şi din nefericire, nimeni nu mai sună la Primărie", a arătat viceprimarul Lucian Harşovschi, precizând că, acum "toată lumea postează pe internet". 
·         Semnalate pot fi probleme legate de străzi, spaţii verzi, iluminat stradal, iluminat public, salubritate, câini comunitari, siguranţă şi ordine publică, acestea fiind orientate către serviciile de specialitate.  
Municipiul Suceava va avea o aplicaţie digitală prin intermediul căreia locuitorii reşedinţă de judeţ vor putea semnaleze deficienţele şi neregulile legate de funcţionarea serviciilor de interes public. Anunţul este făcut de viceprimarul Lucian Harşovschi, care a preciza că această decizie a fost luată ca urmare a faptului că sucevenii își postează propriile nemulţumiri şi constatări pe reţelele de socializare,  ezitând să de-a telefoane la Primărie. "Reţelele de socializare şi aplicaţiile sunt în top şi, din nefericire, nimeni nu mai sună la Primărie, la ACET sau al Thermonet, atunci când apare o avarie sau o altă problemă. Fiecare face o fotografie şi o postează pe internet.  Eu nu zic că este rău, dar important ar fi ca aceste informaţii să ajungă la acolo unde trebuie, la factorii de decizie sau la cei care pot repara ceea ce s-a stricat", a spus ieri, adjunctul şefului executivului din reşedinţa de judeţ. Astfel, pentru îndepărta acest neajuns, Harşovschi informează că, din toamnă, lansată va fi aplicaţia "Suceava alert", accesibilă atât pe sistemul de operare Android, cât şi pe iOS. "După ce îşi descarcă aplicaţia  şi se <loghează>, sucevenii vor putea transmite sesizări şi incidente, atât nouă, cât şi serviciilor publice locale", a precizat viceprimarul Lucian Harşovschi, adăugând că aplicaţia nu permite sesizările anonime. Pe aplicaţia în cauză locuitorii Sucevei pot semnale probleme legate de străzi, spaţii verzi, iluminat stradal, iluminat public, salubritate, câini comunitari, siguranţă şi ordine publică şi "diverse", toate cele reclamate urmând a fi orientate către serviciile de specialitate ale Primăriei Suceava. Firma orădeană care va realiza aplicaţia contra a 15.000 de lei va sigura mentenanţa sistemului şi suport gratuit timp de 12 luni de la semnarea procesului verbal de recepţie.