09 iulie 2019

Serie nouă, de 311 de asiguraţi, pleacă la tratament în 25 de unităţi balneare din ţară 
·        Constantin Boliacu, şeful CJP, atrage atenţia că biletele de tratament pot fi ridicate de către titular, iar în cazuri excepţionale acestea se vor înmâna şi altei persoane, dar numai în baza unei procuri autentificate.
·        În afara pensiilor, în sistemul public de pensii se acordă biletele de tratament balnear în staţiuni de profil reumatologic, cardio-vascular, digestiv, neurologic, ginecologic, precum şi în altele.
Casa Judeţeană de Pensii Suceava a început distribuirea biletelor de tratament pentru cea de a  IX-a serie a anului 2019. Plecarea în staţiune  se va face  în intervalul 18-22, pentru judeţul Suceava alocate fiind 311 bilete de tratament. Constantin Boliacu, directorul executiv al CJP, face cunoscut că sucevenii asiguraţi ai sistemului public de pensii vor pleca în staţiunile "1 Mai", Amara, Buziaş,  Bălţăteşti, Căciulata, Herculane, Lacul Sărat, Mangalia, Nicolina, Ocna Şugatag, Olăneşti, Pucioasa, Sângeorz, "Saturn", Sovata, Târgu Ocna, Techirghiol, Vatra Dornei, Slănic Moldova, Slănic Prahova, Eforie Nord, Călimăneşti, "Felix", Covasna şi Tuşnad, listele cu repartiţia biletelor de tratament fiind afişate atât la sediul Casei Judeţene de Pensii, cât şi pe pagina de internet a instituţiei. Persoanele beneficiare ale biletelor de tratament trebuie să se prezinte la sediul CJP cu trimiterea în regim special de la medic cu cartea de identitate şi cuponul de pensie din luna anterioară plecării în staţiune, respectiv din iunie. Constantin Boliacu, directorul executiv la Casei Judeţene de Pensii Suceava atrage atenţia că ridicarea biletelor de tratament se va face de către titular, iar în cazuri excepţionale de către o altă persoană, în baza unei procuri autentificate din care să rezulte că cel în cauză este împuternicit în acest sens. Conform prevederilor Legii nr. 263 din 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sistemul public de pensii, în afara pensiilor, se acordă şi alte categorii de prestaţii. Printre acestea se numără şi biletele de tratament balnear în staţiuni de profil reumatologic, cardio-vascular, digestiv, neurologic, ginecologic, precum şi în altele. Acordarea prestaţiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete solicitanţilor îndreptăţiţi, în limita locurilor asigurate în unităţi de tratament din proprietatea Casei Naţionale de Pensii, precum şi a celor contractate cu alte unităţi de profil.