12 mai 2019


De astăzi,
Unsprezece primării sucevene beneficiază de materiale de construcţii rămase nefolosite după inundaţiile din urmă cu 10 ani
·        Cele 168 de tone de ciment şi 9.500 kg de var au fost trimise ca ajutoare umanitare în judeţul Suceava, materialele fiind depozitate la sediile Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Suceava,  Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi şi Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.   
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava,  reunit  în şedinţă extraordinară, la finele săptămânii trecute, a analizat şi aprobat, prin hotărâre, lista privind repartizarea cantităţilor de var şi ciment primite drept ajutoare umanitare după revărsările de ape din anul 2008. Conform unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului judeţului Suceava, în cadrul şedinţei anterioare a CJSU, pe baza buletinului prezentat de Inspectoratul de Stat în Construcţii, se constatase că cimentul nu mai poate fi folosit conform destinaţiei iniţiale. În acest context, la acel moment s-a decis să se solicite celor 118 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ să informeze dacă sunt interesate să valorifice aceste materiale, pentru a le folosi la l lucrări de primenire de primăvară a localităţilor. Astfel, 11 primării au solicitat diverse cantităţi de var şi de ciment, în total fiind constatată o nevoie de 186,6 tone de ciment şi 9.250 kg de var, peste cantitatea aflată în stoc, respectiv cea de 168 de tone de ciment şi 9.500 kg de var.  În aceste condiţii, repartizarea s-a stabilit pe baza unor criterii precum respectarea destinaţiei recomandată de Inspectoratul de Stat în Construcţii, cât şi în funcţie de distanţa faţă locul de depozitare. Cele 11 primării către care vor fi repartizate materialele solicitate sunt Frătăuții Vechi, Hânțești, Stulpicani, Fălticeni, Putna, Zamostea, Bălăceana, Frumosu, Moldovița, Adâncata și Frasin. În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava s-a convenit ca materialele în cauză să fie predate  respectivelor unităţi administrativ-teritoriale, pe bază de procese-verbale de predare-primire, în perioada 20-24 mai 2019. Potrivit Instituţiei Prefectului judeţului Suceava, materialele sunt depozitate la sediile Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Suceava,  Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi şi Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.