29 mai 2019


Comisarii specializaţi suceveni:
Trei inspecţii pentru investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra factorilor de mediu
·        Controlorii au dat, în primul trimestru al anului, amenzi în valoare de 69.000 de lei, au suspendat activitatea a 3 agenţi economici, făcând şi o propunere de suspendare a actelor de reglementare.
În primul trimestrul al anului 2019, lucrătorii Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu au avut un total de 177 de controale, informează comisarul-şef Adriana Iordache. Oficialul instituţiei sucevene face cunoscut că personalul din subordine a  întreprins 35 de inspecţii planificate la obiective încadrate în clasele de risc A, B, C şi D şi cuprinse în Planul anual de control, dintre care 33 în domeniul poluării industriale, iar 2 în cel al biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate. În intervalul la care facem referire, comisarii de mediu suceveni au desfăşurat, de asemenea, 142 de inspecţii neplanificate. În rândul acestora din urmă, 13 acţiuni au urmărit verificarea sesizărilor şi petiţiilor; 4 au vizat verificarea respectării condiţiilor impuse de actele de reglementare, iar 3 inspecţii au fost urmare a auto-sesizării. Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu a impus efectuarea a 35 de inspecţii, în timp ce 84 de controale au avut loc în colaborare cu alte autorităţi, respectiv cu Instituţia Prefectului a judeţului Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” şi Sistemul de Gospodărire a Apelor.
Încă 3 inspecţii au fost organizate pentru investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra factorilor de mediu. Comisarul-şef Adriana Iordache  a declarat că, în timpul acţiunilor de control, în primul trimestru al anului 2019, au fost constatate 31 de sancţiuni contravenţionale principale, controlorii aplicând 17 amenzi în valoare totală de 69.000 de lei şi dând 3 avertismente. Comisarii suceveni de mediu au luat, de asemenea, măsura aplicării a 3 sancţiuni contravenţionale complementare de suspendare a activităţii agenţilor economice, făcând şi o propunere de suspendare a actelor de reglementare.