19 mai 2019


Cardurile de sănătate pot utilizate încă 2 ani de la expirarea termenului de valabilitate  
·        Posesorii sunt obligaţi să anunţe orice modificare în datele privind identitate sau a celor referitoare la încadrarea într-o categorie de asiguraţi.
Asiguraţii pot folosi la toţi furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate  Suceava cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafaţa documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate. Aşa informează dr. Claudiu Cobuz, preşedinte director general al CAS Suceava, care pune în vedere şi faptul că, în conformitate cu Legea nr. 95 din 2006, privind reforma în domeniul sănătăţii, persoanele asigurate au obligaţia să anunţe în termen de 15 zile medicul de familie, cât şi Casa de Asigurări de sănătate asupra modificărilor datelor de identitate sau a celor referitoare la încadrarea lor într-o anumită categorie de asiguraţi.

"Reamintim persoanelor asigurate că pot verifica electronic dacă sunt asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate şi dacă au card național de asigurări de sănătate emis, prin introducerea codului numeric personal în câmpul din aplicaţia de pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, la adresa http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html", a punctat  dr. Claudiu Cobuz, şeful CAS Suceava. Totodată, persoanele asigurate, precum şi furnizorilor de servicii medicale şi medicamente, sunt informate că valabilitatea cardurilor naționale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani. La finele lunii martie 2019, în judeţul Suceava, din 501.157 de persoane asigurate aflate în evidenţa instituţiei sucevene, 369.038 de persoane, respectiv 73,63% erau asigurate fără plata contribuţiei. La începutul anului 2019, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a reintrat în posesia a 24.077 de carduri naţionale de asigurări sociale de sănătate care nu au putut fi înmânate beneficiarilor. Până la acea dată, în total, pentru persoanele asigurate din judeţul Suceava fuseseră tipărite peste 420.000 de carduri.