23 mai 2019


Cinciprezece autobuze electrice licitate de Ministerul Dezvoltării Regionale vor ajunge în Suceava   
·        Primăria participă cu 895.250 de lei din totalul de 50 de milioane de lei, mijloacele de transport de 12 metri lungime fiind din categoria celor cu caracteristici tehnice necesare zonelor de tipul deal-vale.
Vineri, 24 mai, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice demarează procedura de licitaţie pentru achiziţionarea de autobuze electrice, serie din care 15 de asemenea mijloace de transport urmează să ajungă în municipiul Suceava. Anunţul este făcut de către Ion Lungu, primarul reşedinţei de judeţ, conform căruia, în parteneriat cu MDRAP, valoarea totală a contractului este circa 50 de milioane de lei, co-participarea financiară a Primăriei fiind de 895.250 de lei. Autobuzele electrice care vor ajunge în Suceava, unele de 12 metri lungime, sunt din categoria celor cu caracteristici tehnice necesare asigurării transportului de călători în localităţile care prezintă diferenţe de nivel de tipul deal-vale. Astfel, în cadrul proiectului, municipiul Suceava este asociat cu 6 alte oraşe similare din acest punct de vedere, respectiv cu Braşov, Iaşi, Piteşti, Sibiu, Slatina şi Târgu Mureş. "Sper să se concretizeze cât mai repede această licitaţie, astfel încât să vină cele 15 autobuze noi, pe care la aşteptăm", a declarat Ion Lungu, şeful administraţiei municipiului Suceava.                   

Din economiile realizate în cadrul Proiectului Electromobilitate-Vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, recent în Suceava au fost aduse  deja  5 autobuze electrice de capacitate mică, valoarea contractului  fiind de 4,7 milioane de lei. De asemenea, în cadrul Programului Operaţional Regional POR 2014-2020, municipiul Suceava va accesa 25,4 de milioane de lei pentru achiziţionarea a minim 40 de autobuze electrice cu sistem de e-tiketing şi de „monitorizare în trafic a flotelor”, proiectul fiind în faza de semnare a contractului de finanţare.