11 aprilie 2018


Thermonet nu mai încălzeşte apartamentele sucevenilor
·        Aceasta deşi, în ultimele zile, temperatura atmosferică nu a depăşit, pe timpul nopţii,  6-7 grade Celsius,  directorul general Mugur Corlăţan asigurând că furnizarea apei calde se va face în mod corespunzător, după acelaşi program.
·         În toamnă, pe 10 octombrie, cu toate că temperaturile nocturne se apropiau de limita de îngheţ, cei mai mulţi şefi de asociaţii au votat împotriva începerii perioadei de încălzire a apartamentelor până pe 15 octombrie.  
Ieri, începând cu ora 15.00, Thermonet, operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava a procedat la întreruperea furnizării încălzirii pentru sezonul rece 2017-2018, a transmis firma specializată, printr-un comunicat de presă. Directorul Mugur Corlăţan a anunţat că decizia a fost luată pe fondul evoluţiei temperaturilor medii exterioare, dar şi în baza prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 425 din 1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea şi utilizarea energie termice, în baza căruia „oprirea încălzirii se face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte + 10 grade Celsius între orele 18.00-6.00”. Măsura de sistare a fost luată în ciuda faptului că pe timpul nopţii este încă frig, în urmele zile, la orele 6.00 dimineaţa, înregistrându-se numai 6-7 grade Celsius.
 „Se vor lua măsurile de izolare a instalaţiilor în condiţii de siguranţă, se vor face diafragmările hidraulice necesare, se va face, în condiţii economice, reglajul de debit pentru instalaţiile de pompare şi se va proceda la reglajul instalaţiilor de furnizare de apă caldă menajeră pentru sezonul cald. S-au efectuat probele hidraulice pentru identificarea zonelor cu siguranţă scăzută în exploatare, în vederea pregătirii programului de reparaţii pentru anul 2018. Rugăm utilizatorii să îşi asigure instalaţiile interioare şi să le pregătească pentru sezonul rece 2018-2019”,  a precizat directorul general Mugur Corlăţan, menţionând că furnizarea apei calde de consum va fi efectuată în mod corespunzător, după acelaşi program. În toamnă, pe 10 octombrie, cei mai mulţi preşedinţi şi administratori de asociaţii de proprietari din municipiul Suceava au votat împotriva începerii perioadei de încălzire a apartamentelor. Aceasta în ciuda faptului că temperaturile nocturne se apropiau de limita de îngheţ, iar sucevenii racordaţi la sistemul centralizat au reclamat disconfortul termic. După votul negativ al acestora, primarul Ion Lungu a stabilit că data oficială pentru livrarea de căldură este 15 octombrie. Totuşi, pe fondul scăderii accentuate a temperaturilor, societatea comercială Thermonet Suceava a făcut manevre de pregătire în vederea furnizării de agent termic pentru asigurarea încălzirii locuinţelor cu mai multe zile înainte, caloriferele dezmorţindu-se pe fondul probelor la cald.