Inspectorii sanitari
veterinari suceveni pregătesc terenul pentru mini-vacanţa de 1 Mai
·
Campania de controale vine pe fondul afluenţei
mari de turişti şi al creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din
industria alimentară din zonele de agrement.
·
„Scopul acţiunii este protejarea sănătăţii
consumatorilor”, susţine dr. Dănuţ Corneanu, directorul
executiv al DSVSA.
Direcþia Sanitarã Veterinarã
ºi pentru Siguranþa Alimentelor Suceava face cunoscut cã demareazã acþiunile
specifice perioadei premergãtoare sãrbãtorii de 1 Mai, intensificând
controalele oficiale ºi luând mãsuri în vederea prevenirea toxiinfecþiilor
alimentare. Directorul executiv dr. Dãnuþ Corneanu anunþã cã angrenaþi în
campanie sunt atât medicii veterinari ai DSVSA, cei ai circumscripþiilor
sanitare veterinare ºi pentru siguranþa alimentelor, dar ºi cei de la
circumscripþiilor sanitare veterinare zonale. Controalele se vor concentra pe
modul în care sunt respectate condiþiile de
igienã în unitãþile supuse controlului sanitar veterinar ºi pentru siguranþa
alimentelor, situate în special în zonele de agrement ºi localitãþile de
interes turistic, în care se organizeazã evenimente, precum târguri, pelerinaje
la aºezãmintele de cult cu ocazia unor sãrbãtori religioase ori hramuri bisericeşti. „Scopul acţiunii este
protejarea sănătăţii consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti
şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din
zonele de agrement şi localităţile de interes turistic”, declarară
şeful DSVSA Suceava. Directorul
executiv dr. Dãnuþ Corneanu reliefeazã cã, în perioada 27 aprilie-5mai 2018, va fi asiguratã permanenþa la sediul instituþiei, afiºate fiind
programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil ºi numãrul de
telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea
normelor sanitare veterinare. Totodatã, cetãþenii au dispoziþie la numãrul de
telefon 0800 826 787 la call-center-ului ANSVSA, la care se poate suna gratuit
din orice reþea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranþei
alimentelor.