26 aprilie 2018


Inspectorii sanitari veterinari suceveni pregătesc terenul pentru mini-vacanţa de 1 Mai
·        Campania de controale vine pe fondul afluenţei mari de turişti şi al creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement.
·        „Scopul acţiunii este protejarea sănătăţii consumatorilor”, susţine dr. Dănuţ Corneanu, directorul executiv al DSVSA.
Direcþia Sanitarã Veterinarã ºi pentru Siguranþa Alimentelor Suceava face cunoscut cã demareazã acþiunile specifice perioadei premergãtoare sãrbãtorii de 1 Mai, intensificând controalele oficiale ºi luând mãsuri în vederea prevenirea toxiinfecþiilor alimentare. Directorul executiv dr. Dãnuþ Corneanu anunþã cã angrenaþi în campanie sunt atât medicii veterinari ai DSVSA, cei ai circumscripþiilor sanitare veterinare ºi pentru siguranþa alimentelor, dar ºi cei de la circumscripþiilor sanitare veterinare zonale. Controalele se vor concentra pe modul în care sunt respectate condiþiile de igienã în unitãþile supuse controlului sanitar veterinar ºi pentru siguranþa alimentelor, situate în special în zonele de agrement ºi localitãþile de interes turistic, în care se organizeazã evenimente, precum târguri, pelerinaje la aºezãmintele de cult cu ocazia unor sãrbãtori religioase ori hramuri bisericeşti. „Scopul acţiunii este protejarea sănătăţii consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic”, declarară şeful DSVSA Suceava. Directorul executiv dr. Dãnuþ Corneanu reliefeazã cã, în perioada 27 aprilie-5mai 2018, va fi asiguratã permanenþa la sediul instituþiei, afiºate fiind programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil ºi numãrul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare. Totodatã, cetãþenii au dispoziþie la numãrul de telefon 0800 826 787 la call-center-ului ANSVSA, la care se poate suna gratuit din orice reþea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranþei alimentelor.