16 aprilie 2018

Anul trecut,
Aproape sută de mii de prezentări de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava
·        La acestea se adaugă peste 100.000 de pacienţi trataţi în ambulatoriile clinic şi de specialitate, în 45.286 de cazuri recurgându-se la spitalizarea continuă, iar în altele 14.411 de cazuri la spitalizarea de zi.
·        „Dotarea cu aparatură de înaltă performanţă, existenţa unui personal calificat şi supra-specializat au condus, în ultimul timp, la creşterea adresabilităţii, eficientizarea actului medical, cât şi la recunoaşterea SJU ca fiind unul dintre cele mai apreciate spitale”, se arată într-o în informare  a unităţii sanitare.       
Un buget de 200 de milioane de lei a avut, în 2017, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Veniturile proprii, inclusiv din tarife pentru servicii medicale, au fost de 2,44 de milioane de lei, iar de la bugetul de stat şi de la Ministerul Sănătăţii s-a primit suma de 43,82 de milioane de lei. Aportul cel mai consistent este cel aferent contractelor încheiate cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, unul de 138 de milioane de lei, bugetul local al municipiului Suceava participând la finanţarea unităţii spitaliceşti din reşedinţa de judeţ cu 2,44 de milioane de lei. Conform unei informări, în anul 2017, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au fost „rezolvate” de 45.286 de cazuri de spitalizare continuă şi 14.411 de cazuri de spitalizare de zi. În aceeaşi perioadă, peste 100.000 de pacienţi au fost trataţi în ambulatoriul clinic şi ambulatoriul de specialitate, iar 98.490 de cazuri s-au „rezolvat” la Unitatea de Primire a Urgenţelor.  „Dotarea cu aparatură de înaltă performanţă, existenţa unui personal calificat şi supra-specializat au condus, în ultimul timp, la creşterea adresabilităţii, eficientizarea actului medical, cât şi recunoaşterea SJU ca fiind unul dintre cele mai apreciate spitale”, se precizează în informarea citată. La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava serviciile medicale sunt oferite în 24 de secţii şi 5 compartimente distincte. În cadrul Spitalului Judeţean funcţionează Unitatea de Primire a Urgenţelor-SMURD; cabinetul de medicină dentară de urgenţă; ambulatoriul integrat cu 26 de specialităţi; blocul operator; farmacia; staţia de sterilizare; unitatea de transfuzii sanguine; laboratorul de radiologie şi imagistică medicală; centrul de excelenţă în cardiologie şi radiologie intervenţională; două laboratoare de analize medicale; laboratorul de analiză patologică; laboratorul de explorări funcţionale; Centrul de sănătate mintală; Serviciul Judeţean de Medicină Legală; Compartimentul de supraveghere, prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale; staţia centrală de oxigen; dispensarul TBC cu cabinete de consultaţii, dar şi cabinetul de asistenţe pe teren.