21 aprilie 2018

Gardienii forestieri au plantat 200 de “puieţi centenari”  
·        Acțiunea este inclusă în Programul Național pentru Aniversarea Centenarului”, a declarat Mihai Găşpărel, şeful Gărzii Forestiere.
·        În 2017, în judeţul Suceava s-au făcut lucrări de împăduriri şi întreţinere a plantaţiilor în valoare de 851.000 de lei.
Lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava au plantat peste 200 puieți pe raza municipiului Rădăuți, în preajma Monumentului eroilor români. Iniţiativa gardienilor silvici vine pe fondul Proiectului „Pădurea centenar”, desfăşurat de Ministerul Apelor şi Pădurilor, iniţiativă constând în acţiuni de plantare a minim 30 de puieți la nivelul fiecărei localităţi pe raza căreia au fost ridicate monumente în cinstea militarilor căzuţi în Primul Război Mondial. „Acțiunea este inclusă în Programul Național pentru Aniversarea Centenarului”, a declarat Mihai Găşpărel, şeful Gărzii Forestiere Suceava, menţionând că la operaţiune au participat inclusiv delegaţi ai Primăriei municipiului Rădăuți şi membri ai Grupul de iniţiativă „Rădăuţiul Civic”. Conform Gărzii Forestiere, în 2017, din fondul de ameliorare a fondului forestier, constituit la nivelul Ministerului Apelor şi Pădurilor, pentru judeţul Suceava s-a alocat suma de 1,71 de milioane de lei, aceasta luând calea decontării lucrărilor de reconstrucție ecologică în perimetrele de ameliorare. Totodată, în judeţul Suceava, în acelaşi an, s-au făcut lucrări de împăduriri şi întreţinere a plantaţiilor în valoare de 851.000 de lei.