21 aprilie 2018

Anca Capverde, purtător cuvânt al AJOFM:
Se menţine deficitul cantitativ de forţă de muncã
·        132 de ofertanţi, faţă de 111 anul trecut, au oferit, la Bursa de ieri,  921 de locuri de muncă vacante, în comparaţie cu doar 675, în anul precedent.
·        Domeniile pentru care au selectat persoane pentru angajare sunt construcţiile, industria alimentarã, fabricarea produselor textile, prelucrarea lemnului şi comerţul.
Bursa generală a locurilor de muncă de ieri s-a lăsat cu angajarea pe loc a 29 de suceveni, faţă de 16, cu prilejul manifestării organizate în urmă cu 1 an.  Anca Capverde, purtător cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, spune că 132 de ofertanţi - în  comparaţie cu 111 în 2017 -, au venit la Bursă cu 921 de slujbe disponibile, în comparaţie cu 675, în anul precedent. Pe la standurile ofertanţilor au trecut 1.575 de persoane fără o ocupaţie stabilă sau altele interesate să-şi găsească un nou job, mai multe, de asemenea, decât anul trecut, când amatoare s-au arătat 1.355 de persoane. Cea mai bogată ofertă s-a remarcat în municipiul Suceava, unde 58 de angajatori au scos la bătaie 508 de locuri de muncă, acestea din urmă fiind „căutate” de 725 de competitori. În municipiul Cîmpulung Moldovenesc angajată pe loc a fost doar o persoană neocupată, în zona Rădăuţi s-au făcut 6 angajări „instantanee”, iar în Suceava şi în Fălticeni s-au înregistrat câte 11 încadrări „imediate”. Pe de altă parte, selectate pentru interviuri şi eventuale angajări ulterioare au fost 836 de participanţi (794 în 2017), respectiv 380 din Suceava, 185 din Rădăuţi, 177 din Fălticeni şi 84 din Cîmpulung Moldovenesc. Conform purtătorului de cuvânt al AJOFM, domeniile de activitate care au selectat deja pentru angajare sunt construcţiile, industria alimentarã, fabricarea produselor textile, prelucrarea lemnului şi comerţul. Mesajele primite de la angajatorii care au selectat candidaţi pentru al doilea interviu, sunt promiţătoare în ceea ce priveşte acoperirea deficitului de personal, cu menţiunea cã, deşi s-a acoperit parţial necesarul în structura pe meserii, se menţine deficitul cantitativ de forţă de muncă. Din acest motiv, majoritatea angajatorilor au optat pentru menţinerea ofertelor de la Bursã pe lista de locuri vacante gestionată de AJOFM Suceava,  a declarat Anca Capverde, purtător cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava.