01 aprilie 2018


Din aprilie,
Casa de Asigurări de Sănătate Suceava declanşează procedura de contractare a furnizorilor de servicii medico-farmaceutice
·        La această dată, CAS are încheiate cu 700 de contracte, cele mai multe, respectiv 278, fiind pentru medicină primară.
·        Toate contractele se prelungesc până pe 30 aprilie, urmând ca, până la finele lunii, să fie derulată şi încheiată noua procedură.
Casa de Asigurări de Sănătate Suceava iniţiază, în luna aprilie, procesul de contractare a serviciilor medico-farmaceutice pentru toate domeniile de asistenţă medicală. Potrivit preşedintelui director general Victor Cristi Bleorţu, pentru furnizorii care, pe 31 martie, se află deja în relaţie contractuală cu CAS Suceava, contractele se prelungesc, prin acte adiţionale, până pe 30 aprilie, urmând ca, pe parcursul aceleiaşi luni, să fie derulată noua procedură de contractare, urmată de încheierea de contracte de furnizare servicii. „Furnizorii care nu se află în contract cu CAS Suceava vor depune cererea pentru intrare în relaţii contractuale, cât şi documentele necesare, astfel încât să fie încheiate contractele cu valabilitate între 1 mai-31 decembrie 2018”, subliniază preşedintele director general Victor Cristi Bleorţu, menţionând că, în această perioadă, în vederea finalizării procesului de contractare, sunt organizate întâlniri de lucru cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, Colegiului Judeţean al Medicilor, Asociaţia Medicilor de Familie, Colegiul Judeţean al Farmaciştilor, cît  şi cu conducerile spitalelor din judeţ. La această dată, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava are încheiate cu furnizorii de servicii medico-farmaceutice 700 contracte, cele mai multe, respectiv 278 fiind pentru medicină primară. Urmează apoi furnizorii de medicamente (farmaciile) cu 137 de contracte; ambulatoriu de specialitate clinic cu 106; furnizorii de dispozitive medicale-68; asistenţa medicala dentară- 53; ambulatoriul de specialitate paraclinic-28; asistenţă medicală spitalicească-15; ambulatoriu de specialitate de recuperare-10; îngrijirile la domiciliu şi furnizorii de transport sanitar neasistat, cu un contract.  Calendarul de contractare si listele cu documentele pentru fiecare tip de asistenţă medico-farmaceutică vor fi afişate la sediul CAS şi pe pagina de web a CAS Suceava: www.cassv.ro.