26 aprilie 2018

Sucevenii nu vor merge la ştrand nici în această vară 
·        „Expertiza tehnică spune că trebuie dărâmate toate cele 3 bazine, acesta fiind unele bătrâne, de peste 40 ani”, susţine primarul Ion Lungu.  
·        Iniţial, investiţia de 1 milion de euro, prevedea o instalaţie de încălzire a apei, un loc de joacă pentru copii, împrejmuirea perimetrului, iar lucrările finalizate până în sezonului cald 2018.  
Ştrandul de la Iţcani, din municipiul Suceava nu va putea fi reabilita atât de uşor cum credeau autorităţile locale. Conducerea Primăriei anunţase că obiectivul de agrement va fi redat sucevenilor în vara aceasta, însă expertiză tehnică efectuată a scos la iveală defecte structurale care nu pot fi eliminate decât în urma unor intervenţii majore. Este vorba despre fisuri extinse, recomandarea fiind de dărâmarea a celor 3 bazine şi reamenajarea a unora noi. „Ne-am dorit să reabilităm ştrandul în acest an. Expertiza tehnică spune că trebuie dărâmate toate cele 3 bazine, acestea fiind unele bătrâne, de peste 40 ani. Ca atare, trebuie să ne grăbim încet şi deja am dat comandă pentru studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici. Este clar că, în aceste condiţii, ştrandul nu mai poate fi deschis în acest an, dar sperăm să-l avem măcar în anul viitor. Nu are rost să ne grăbim, să facem o lucrare de mântuială, iar până la urmă să ne trezim că bazinele nu sunt bune”, a reliefat primarul Ion Lungu. Iniţial, investiţia era estimată la circa 1 milion de euro, proiectul incluzând  dotarea cu o instalaţie de încălzire a apei din bazine, un loc de joacă pentru copii, o împrejmuire a perimetrului, iar lucrările trebuiau încheiate odată cu venirea sezonului cald 2018. „După discuţii cu specialiştii, noul proiect este unul integrat, ergonomic, gândit de la zero, şi va include şi locuri pentru parcare”, a mai subliniat Ion Lngu, şeful executivului sucevean. Reamintim că ştrandul municipal de la Iţcani a fost concesionat unei firme sucevene, însă contractul a fost reziliat, în cursul anului 2016, după ce societatea în cauză şi-a declarat insolvenţa. Ştrandul iţcănean a fost amenajat în anii epocii comuniste, la fel ca şi cel din fost zona industrială Burdujeni, pe locul acestuia din urmă funcţionând, în prezent, un complex comercial.