24 martie 2016

Licitaţiile publice organizate de Primăria Suceava vor fi lansate numai în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice  
·        „Pentru a nu lăsa loc de interpretare, sunt de acord ca licitaţiile să se desfăşoare doar sistem electronic”, a explicat primarul Ion Lungu.
Toate licitaţiile publice organizate de Primăria municipiului Suceava vor fi lansate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), anunţă primarul Ion Lungu. Edilul-şef face această afirmaţie pe fondul publicării în Monitorul Oficial a prevederilor legale care modifică Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 34 din 2006 a achiziţiilor publice. Potrivit lui Lungu, noile reglementări statuează că, în 2016, cel puţin 60% din achiziţiile publice se vor desfăşura în sistem electronic. Astfel, anul viitor se va ajunge la o pondere de 80% în total, urmând ca în 2018 toate licitaţiile  să facă obiectul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice. „Încă înainte de acest termen am luat măsura ca toate licitaţiile care vor fi de acum încolo, până la sfârşitul anului, să fie lansate în SEAP. Este un lucru absolut corect, astfel încât să nu lăsăm loc de interpretare, iar eu sunt de acord ca licitaţiile să se desfăşoare doar în sistem electronic”, a explicat Ion Lungu, primarul Suceava.

Guvernul României a aprobat o hotărâre care  a modificat şi completat HG nr. 925/2006 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie publică din OUG nr. 34/2006. La  recomandarea Comisiei Europene, noile prevederi îşi propun să soluţioneze unele probleme ridicate în practica achiziţiilor publice şi, totodată, să elimine piedicile invite în activitatea autorităţilor contractante.