24 martie 2016

Pentru alegerea primarului şi membrilor deliberativului,
O secţie de votare este desfiinţată, iar altele sunt „relocate”
·        Trei secţii de votare sunt nevoite să se mute din Casa Culturii, ca urmarea faptului că spaţiile cu pricina sunt închiriate în vederea desfăşurării de activităţi diverse, cu caracter non-cultural.
·        Secţia electorală nr. 32 nu va mai funcţiona în locaţia de pe strada „Cernăuţi”, aceasta fiind desfiinţată din cauza falimentului agentului economic care o găzduia.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat modificările cerute de Primăria municipiului Suceava în ceea ce priveşte numărul şi amplasarea secţiilor de votare care vor primi pe alegători la alegerile locale din iunie, anunţă primarul Ion Lungu. „Am solicitat la Autoritatea Electorală Permanentă pe deoparte  modificări în secţiile de votare, precum şi înfiinţarea a unora noi. Aceasta din raţiuni obiective, pentru că niciodată nu am pus înainte raţiuni electorale la Primăria municipiului Suceava ”, a informat şeful municipalităţii. Cererea către AEP a fost înaintată încă din urmă cu 6 luni, iar potrivit aprobării recent sosite la Primărie, Secţia electorală nr. 32, aferentă votanţilor de pe străzile „Cernăuţi” şi „Ilie Pintilie”, nu va mai funcţiona la alegerile locale din 5 iunie, aceasta fiind desfiinţată din cauza falimentului agentului economic care o găzduia. „Acolo nu mai sunt condiţii pentru funcţionarea unei secţii de votare, cetăţenii din zonă fiind relocaţi la ”, a declarat edilul-şef Ion Lungu.  Alte 3 secţii de votare sunt nevoite să se mute din Casa Culturii, ca urmarea faptului că spaţiile cu pricina sunt închiriate în vederea desfăşurării de activităţi diverse, cu caracter non-cultural.  Astfel, la următoarele scrutine electorale secţiile în cauză vor fi deschise sub acoperişul Centrului „Cultural Bucovina”, modernizat şi recent dat în folosinţă. Totodată, la Centrul de conservare a tradiţiilor populare de pe strada „Universităţii” va fi mutată Secţia de votare de pe strada „Leca Morariu”, care de regulă, era amenajată în grădiniţa „Piticot” şi care „nu mai oferă condiţiile optime”. În cele din urmă, Secţia de votare din interiorul Staţiei CFR Suceava Nord - clădire aflată în lucrări de reabilitare - va fi pusă la dispoziţia electorilor în sediul Grădiniţei cu program normal nr.7 din Iţcani. La alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale, în municipiul Suceava vor funcţiona 63 de secţii de votare.