28 martie 2016

Raed Arafat, cetăţean de onoare al judeţului Suceava
·        Lucrările de reabilitare şi modernizareaa UPU-SUMRD Suceava vor fi recepţionate oficial pe 5 aprlie, iar potrivit unor surse dr. Red Arafat este invitat să taie panglica inaugurală.
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, va fi declarat cetăţean de onoare al judeţului Suceava. Un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de joi deliberativului judeţean, al căruia iniţiator este vicepreşedintele executivului, Alexandru Rădulescu.
Potrivit adjunctului şefului administraţiei judeţene, dr. Raed Arafat a sprijinit, încă de la înfiinţarea în 2001, dotarea şi creşterea calităţii serviciilor medicale acordate de în cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU-SMURD), a Spitalului de Urgenţe „Sfântul Ioan Cel  Nou” Suceava.  Vicepreşedintele cj Alexandru Rădulescu susţine că, în calitate de ministru, dr. Raed Arafat a alocat fondurile necesare reabilitării faţadelor şi anvelopării celor 6 corpuri de clădire ale Spitalului Judeţean, precum şi, în proporţie covârşitoare, cele pentru extinderea şi modernizarea UPU-SMURD, unitatea de primire a urgenţelor din Suceava urmând a fi una dintre cele mai moderne din ţară. „Preocuparea pentru creşterea calităţii serviciilor sucevene şi sprijinul constant acordat în acest sens, reprezintă motive întemeiate de recunoaştere a meritelor domnului dr. Raed Arafat, secretar de sta în Ministerul Afacerilor Interne, şef la Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, şi recunoaşterea acestuia  drept cetăţean de onoare al municipiului Suceava”, iterează Alexandru Rădulescu, vicepreşedinte la Consiliului Judeţean.  Unitatea de primire a Urgenţelor - SMURD Suceava a fost amenajată în 2001, de la înfiinţare înregistrându-se o triplare a numărului de pacienţi. Astfel, în 2015 au beneficiat de servicii medicale de urgenţă 93.273 de persoane, dintre care 25.721 de copii. Lucrările de reabilitare şi modenizare a UPU-SUMRD Suceava vor fi recepţionate pe 5 aprilie, iar potrivit unor surse dr. Red Arafat este invitat să taie panglica inaugurală, prilej cu care i se va decerna şi diploma de Cetăţean de onoare al judeţului Suceava.   Proiectul are valoarea 2,5 milioane de euro, suprafaţa UPU-SMURD Suceava crescând de la 780 de metri pătraţi la 1.900 de metri pătraţi. Circa 4,5 milioane de lei sunt folosiţi pentru dotarea cu aparatură şi echipamente medicale, printre care un electrocardiograf, un defibrilator manual şi un eco-doppler color cu trei sonde.