23 martie 2016

Direcţia de statistică Suceava, diplomă pentru contribuţia la dezvoltarea Sistemului statistic naţional
-         În ultimul timp este evidentă creşterea numărului de unităţi care completează online datele statistice, cât şi scăderea ratei non-răspunsurilor unităţilor raportoare.
Pentru  activitatea desfăşurată în anul 2015, Direcţia  Judeţeană de Statistică Suceava a primit Diploma de excelenţă, remarcându-se prin contribuţia deosebită la dezvoltarea Sistemului statistic naţional. Aşa se arată într-o informare a instituţiei sucevene, în care se evidenţiază că anul 2015 s-a caracterizat prin manifestarea unei preocupări permanente pentru creşterea numărului de unităţi care completează online datele statistice, utilizând portalul e-SOP, cât şi prin scăderea ratei non-răspunsurilor unităţilor raportoare. Totodată, se subliniază că în anul precedent a continuat proiectul „Îmbunătăţire a capacităţii administraţiei publice de măsurare a performanţelor administrative - Baze de date, metodologii, instrumente de modernizare şi standardizare a tehnicilor de raportare statistică şi de caracterizare a performanţelor administraţiei publice”.

Concomitent asigurată a fost continuitatea seriilor de date statistice în condiţii de comparabilitate metodologică şi, totodată, s-a finalizat încărcarea şi validarea datelor pentru anul precedent în baza de date a celor 114 localităţi din Judeţul  Suceava. În anul 2015 diseminarea informaţiilor statistice s-a materializat pe suport de hârtie, în format electronic, dar şi prin publicaţii precum Anuarul statistic al judeţului Suceava, Breviarul turistic al judeţului Suceava, Buletinul statistic lunar al judeţului Suceava. Potrivit DJS, Buletinul statistic lunar constituie o importantă sursă de informaţii privind principalii indicatori economico-sociali ai judeţului Suceava, acesta fiind pus la dispoziţia administraţiei locale, mass-media, utilizatorilor statistici. De altfel, conform Direcţiei Judeţene de Statistică, în structura utilizatorilor de date statistice predomină instituţiile desconcentrate ale statului de pe plan local (30,8%); urmate de administraţia locală (28,7%), agenţii economici, instituţiile financiar-bancare, Universitatea şi unităţi non-profit (17,4%); persoanel fizie (13,8%) şi mass media (9,3%).