28 martie 2016

Directorul executiv Mirela Adomnicăi:
Şomerii trebuie să aibă şi opţiunea de a crea locuri de muncă, de a fi propriii lor angajatori”
·        AJOFM Suceava a fost autorizată de Autoritatea Naţională a Calificărilor (ANC) pentru organizarea DE cursuril de competenţe antreprenoriale
În 2016, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava va organiza 55 de cursuri pentru 1.000 de şomeri, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, directorul executiv Mirela Adomnicăi. Potrivit şefului AJOFM Suceava, şomerii se vor pregăti în una dintre cele 25 de ocupaţii, iar ca indicator de performanţă stabilită a fost ocuparea a 250 de cursanţi. Din cele 55 de cursuri, 11 sunt de iniţiere, 43 de calificare,  iar unul de specializare în ocupaţia de contabil., iar în aprilie vor începe cursurile de agenţi de pază, operator pe calculator, inspector de resurse umane şi instalator pentru instalaţii electrice şi instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze naturale. Mirela Adomnicăi precizează că mai solicitate continuă să fie cursurile din sectorul serviciilor, adică cele de bucătar, ospătar, coafor şi manichură-pedichiură. Pe de altă parte important de menţionat este că AJOFM Suceava a fost autorizată de Autoritatea Naţională a Calificărilor (ANC) pentru organizarea cursurilor de competenţe antreprenoriale, „şomerii trebuind să aibă şi opţiunea de a crea locuri de muncă, de a fi propriii lor angajatori”.   

În ceea ce priveşte creşterea gradului de ocuparea  a persoanelor din evidenţă, în 2016 Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava are obligaţia de a trece, prin cel puţin o măsură activă, 35.500 de şomeri. Din total, 19.700 se vor angaja ca urmare a serviciilor de care au beneficiat din partea personalului specializat al instituţiei, respectiv cele de informare, formare, consiliere sau mediere.