23 martie 2016

Primăria Suceava ar putea amenaja 10 parcări supraterane
·        Acestea sunt concepute cu 28 de locuri pe un nivel, până la finele anului putând fi amenajate doua asemenea obiective. 
·        Potrivit primarului Lungu o singură parcare supraterană ar costa până la 2 milioane de euro, finanţarea urmând a fi atrasă prin perfectarea de parteneriate publice private.
 Primăria municipiului Suceava comandă un studiu de oportunitate pentru realizarea de parcări supraterane în cartierele  reşedinţei de judeţ, a informat ieri, în conferinţă de presă, şeful administraţiei locale, Ion Lungu. „Numărul de maşini din municipiul Suceava este foarte mare. Acesta este un lucru bun, pentru că înseamnă putere de cumpărare, bunăstare, însă, în acelaşi timp, cu infrastructura pe care  o avem nu putem găzdui aceste maşini. Ca atare, avem prins în bugetul pe acest an un studiu pentru a realiza parcări supraterane în oraşul nostru”, reliefează Lungu. Edilul-şef şef sucevean precizează că în proiect sunt incluse 10 spaţii pe care ar putea fi ridicate noile parcări. Acestea vor fi supuse dezbaterii publice, astfel încât să fie obţinut acordul riveranilor.
 Lungu evidenţiază că, din totalul „locaţiilor”, 5 se află în Zona centrală a Sucevei, care rămân foarte aglomerată, în ciuda  existenţei parcării subterane, cât şi a faptului că pietonalul din prejma Palatului Administrativ a devenit parc de maşini. Alte 3 parcări supraterane sunt prevăzute pentru cartierul „George Enescu”, un cartier foarte vitregit din acest punct de vedere, cu străzi foarte înguste şi multe autoturisme. O parcare supraterană  ar putea fi ridicată în preajma Primăriei, iar o alta în cartierul Zamca. Şeful administraţiei locale arată că noile parcări supraterane vor trebui să se încadreze în specificul urbanistic, numărul de etaje urmând a fi stabilit în funcţie de acesta. Parcările sunt concepute cu 28 de locuri pe un nivel, iar de la caz la caz, pot avea 5 niveluri, cu un total de 140 de locuri, inclusiv demisolul. Rezultatul dezbaterii publice va fi cunoscut până la începutul lunii mai, după care va fi aprobată hotărârea de Consiliu Local. Astfel, în acest an, există posibilitatea amenajării a două parcări supraterane, una în Zona centrală a municipiului şi una în cartierul „George Enescu”. Primarul Ion Lungu a declarat că o singură parcare supraterană ar costa până la 2 milioane de euro, finanţarea urmând a fi atrasă prin perfectarea de parteneriate publice private.