16 martie 2016

Opt agenţi economici suceveni au cerut de la Primărie autorizaţii pentru terase destinate fumatului 

·        Nu sunt adeptul de a da amenzi aşa, de aiurea, deocamdată lucrurile fiind în ceaţă, pentru că nu există norme metodologice”, a declarat primarul Ion Lungu, în calitate de şef al Poliţiei Locale.  

Deşi sezonul începe pe 1 mai, iar majoritatea agenţilor economici solicita eliberarea de autorizaţii de funcţionare în prejma acestei zile,  la Primăria Suceava deja s-au înregistrat 8 cereri pentru amenajarea şi deschiderea de terase. Ion Lungu, primarul reşedinţei de judeţ, spune că autorizaţiile cu pricina sunt solicitate începând cu data de 17 martie, adică din ziua intrării în vigoare a prevederilor legale privind interzicerea fumatului în spaţiile publice. „Din păcate, la Primăria Suceava, sezonul deschiderii teraselor este între 1 aprilie şi 30 octombrie. 
De regulă, aceştia cer, de la 1 mai, înfiinţarea acestor terase. Deci pentru a le onora încă de pe acum ar trebui să modificăm hotărârea de Consiliu Local respectivă. Îi înţeleg pe fiecare că vor să amenajeze câte o terasă, să se fumeze în faţă, însă mai este de lucrat, ca la noi, în România”, reliefează şeful administraţiei locale sucevene.  În ceea ce priveşte aplicarea sancţiunilor de către poliţiştii locali, în calitate de şef al Poliţiei Locale, edilul-şef spune că lucrurile unt neclare, deoarece încă nu au apărut normele metodologice de aplicare a legii în cauză. În schimb, pentru angajaţii executivului, un loc de fumat a fost amenajat la demisolul Primăriei, iar un al doilea pe terasa de la etajul al cincilea, acolo unde se ţin şedinţele deliberativului local. „Nu sunt adeptul de a da amenzi aşa, de aiurea, deocamdată lucrurile fiind în ceaţă, pentru că nu există norme metodologice. Ceea ce am făcut până acum, am înfiinţat două spaţii pentru fumat, unul în spatele Primăriei, la intrarea în garaj, iar altul la terasa de la etajul cinci, lângă sala de şedinţe, pentru domnii consilieri”, a explicat Ion Lungu, şeful executivului sucevean.