28 martie 2016

Primele intervenţii de amenajare a Zonei de agrement  a Sucevei
·        „Este un proiect la care ţin foarte mult, pentru că avem bani în cont dintr-un credit bancar, însă, din păcate, nu i-am putut folosi încă de anul trecut”, spune primarul Ion Lungu.
Au început primele lucrări la viitoarea Zonă de agrement „Tătăraşi” a anunţat ieri Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Pentru realizarea obiectivului a fost contractat un credit de 10 milioane de lei, organizarea licitaţiei pentru desemnarea societăţii constructoare urmând a fi cunoscută în perioada următoare. „În spatele fostei Uzinei electrice, Primăria are o suprafaţă de 4 hectare de teren primită de la Guvern, cu 2 iazuri. Suntem la faza de amenajare a acestora şi la cea de organizare a licitaţiei pentru executarea construcţiilor. Este vorba despre un debarcader cu bărci, a mai multor terenuri de sport, terenuri şi spaţii pentru activităţi culturale. Este un proiect la care ţin foarte mult, pentru că avem bani în cont dintr-un credit bancar, însă din păcate, nu i-am putut folosi încă de anul trecut, deoarece nu ne-a permis Ministerul de Finanţe, deoarece se depăşea deficitul bugetar  de 2% al României. Îi putem folosi acum, şi am demarat lucrările”, a declarat primarul Ion Lungu.

Zona de agrement „Trei iazuri” din spatele fostei Uzine electrice va avea spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii şi alei pietonale, platforme de tip amfiteatru, precum şi construcţii cu destinaţia de cazare, servicii, alimentaţie publică şi manifestări culturale. Locuri distincte sunt rezervate unui lac ambiental şi spaţiilor verzi, dar şi lacului de agrement pentru ambarcaţiuni uşoare, de tipul bărcilor sau hidrobicicletelor. Perimetrul de sport şi servicii a fost proiectat cu terase, spaţii comerciale şi de alimentaţie publică, terenuri de baschet, mini-golf şi tenis, acestea din urmă cu „gradenele” aferente. De asemenea, din peisaj nu ar trebui să lipsească cabinetul medical şi grupurile sanitare. Creditul este acordat de CEC Bank, pentru o dobânda anuală de 1,5% peste cea de referinţă, la care se adaugă comisionul de administrare de 0,65%. În urma contractării acestuia, gradul de îndatorare al administraţiei locale a crescut cu 1%, respectiv de la 14% la 15%.