09 martie 2016

La Primăria Suceava, Afacerea „Panseluţa” nu a funcţionat niciodată
·        Nu se fac achiziţii de material floricol, în această primăvară 400.000 de răsaduri, bulbi, butaşi provenind din serele proprii ale Direcţiei Domeniului Public, cu cheltuieli minime din bugetul local.
Acţiunea „Oraşul florilor” va demara după Sărbătorile pascale, anunţă Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Primul gospodar al urbei capitală de judeţ arată că în pregătire sunt 400.000 de răsaduri, bulbi, butaşi şi ghivece de plante şi arbuşti ornamentali, însă la campania efectivă de amenajare a spaţiilor va fi iniţiată la debutul lunii mai. Lungu a ţinut să precizeze că nu există motive de suspiciune asupra corectitudinii achiziţionării materialului floricol, acesta fiind produs, cu alocări minime de la buget, în serele proprii ale Direcţiei Domeniului Public. „Aşa după cum se ştie, la Primăria municipiului Suceava, de când sunt primarul municipiului Suceava, capitolul <panseluţa> nu a funcţionat niciodată. Noi ne face răsadurile noastre şi cheltuim cât mai puţini bani în acest sens. Sper să avem un  oraş cât mai frumos”, a punctat Ion Lungu ocupantul fotoliului administrativ din Areni.     
Pe de altă parte, au început acţiunile din concursul cu premii „Toţi pentru curăţenia oraşului”, care se va desfăşura pe cartiere, până  de Sărbătorile de Paşti. Fondul total de premiere este de 50.000 de lei, asociaţia de proprietari clasată pe prima poziţie urmând a fi premiată cu 25.000 de lei, locul secund fiind răsplătit cu 15.000 de lei, iar cel de al treilea cu 10.000 de lei. La aceasta se adaugă şi intervenţiile firmelor de salubritate, care demarează în Obcini şi Burdujeni, în săptămâna 14-18 martie acţionând  câte o echipă în fiecare din cartierele amintite.