23 martie 2016

Asfaltări de peste 2,2 milioane de euro pe 5 străzi din „Europa”, nou cartier din Suceava
·        Primii ţăruşi de delimitare a cvartalului destinat tinerilor  în vârstă de până la 35 de ani, au fost bătuţi de către Ion Lungu, şeful executivului sucevean,  pe 9 mai 2012,  de Ziua Europei.
·        La acea dată, municipalitatea a repartizat  142 de loturi de casă, denumirea atribuită cvartalului venind „ca o recunoaştere pentru finanţărilor europene accesate de la Uniunea Europeană”.

Primăria municipiului Suceava lansează în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) licitaţia pentru desemnarea executantului lucrărilor de amenajare a infrastructurii rutiere din cartierul pentru tineri „Europa”. „A fost întocmită documentaţia, acesta este dată în SEAP, pentru drumuri şi parcări în cartierul de locuinţe pentru tineri Europa. Sunt convins că, în perioada ce mai scurtă de timp vom demara lucrările în zonă”, a explicat ieri primul gospodar la Sucevei, Ion Lungu.  Valoarea totală a lucrărilor este estimată la circa 2,2 milioane de euro, la care se adaugă TVA. Astfel, asfaltate vor fi 5 străzi, respectiv „Paris”, „Viena”, „Madrid”, „Londra” şi „Berlin”. În 2015, pe Dealul Tătăraşi au fost amenajate reţelele de apă şi reţelele canalizare, pregătire fiind documentaţia pentru înfiinţarea reţelelor de alimentare cu energie electrică. „Vrem să demarăm şi acest proiect de amenajare a drumurilor şi a parcărilor din cartier, în aşa fel încât cei care au aprobări acolo să poată avea acces şi să poată construi”, a iterat şeful municipalităţii sucevene.   Edilul-şef a mai subliniat că a mizat şi pe fondurile care puteau fi încasate de pe urma vânzării terenurilor către beneficiarii care şi-au ridicat locuinţe în primul cartier de acest fel, respectiv cel denumit al „Tinereţii”.  „Nu s-a vândut nicio suprafaţă de teren. 
Sigur, preţul este unul al pieţei, dar mai aşteptăm Ion Lungu”,  s-a arătat decepţionat Ion Lungu, primarul Sucevei.  Primii ţăruşi de delimitare a  noului cartier „Europa”, destinat tinerilor  în vârstă de până la 35 de ani, au fost bătuţi de către şeful executivului sucevean,  pe 9 mai 2012,  de Ziua Europei.  La acea dată, municipalitatea a repartizat  142 de loturi de casă pe Dealul Tătăraşi, primarul Ion Lungu declarând că denumirea atribuită cvartalului vine ca o recunoaştere pentru finanţărilor europene accesate de la Uniunea Europeană. De precizat este faptul că beneficiază de loturi de câte 300 de metri pătraţi fiecare tinerii de maxim 35 de ani, care nu au avut sau nu deţin o locuinţă ori teren proprietate personală „pretabil” la ridicarea unei case. La data depunerii cererii, cei în cauză au trebuit să facă dovada existenţei unui cont bancar cu minim 5000 de euro sau a posibilităţii contractării unui credit de această mărime. Legea nr. 15 din 2003 stipulează că beneficiarul terenului pentru construirea unei locuinţe proprietate personală este obligat să înceapă ridicarea acesteia în termen de 1 an de la data atribuirii suprafeţei şi să o realizeze cu respectarea reglementărilor referitoare la autorizarea executării construcţiilor. Primăriei îi revine obligaţia finanţării lucrărilor de amenajare a infrastructurii rutiere, introducerii utilităţilor de apă şi canalizare, precum şi a reţelelor de gaze naturale şi energie electrică. Un cvartal de acest gen este amenajat pe Dealul Mănăstirii Teodoreni, acesta purtând denumirea de cartierul „Tinereţii”.