30 septembrie 2011

Trafic de coşmar pe Bulevardul în asfaltare „1 Decembrie 1918”

• Până la venirea îngheţului, porţiunea dintre Galeria Mall şi centrul Sucevei, în dreptul primei parcări subterane, ar putea fi primenită cu covoare asfaltice noi

De coloane de sute de metri şi zeci de minute de opriri şi aşteptare în trafic au avut parte conducătorii auto care intrau ieri dimineaţă, în municipiul Suceava, pe Bulevardul „1 Decembrie 1918”. Blocajele de artera cu pricina sunt urmare a lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere, joi după amiază demarând asfaltarea. În cursul zilei de ieri se turna un prim strat de mixtură asfaltică pe cea dintâi bandă de pe sensul de mers dinspre Fălticeni, utilajele intervenind în faţa Complexului comercial Metro, dar şi în preajma Spitalului Judeţean de Urgenţă „Ştefan cel Mare”.
În acelaşi timp, în alte puncte de pe sensul opus de circulaţie, muncitorii scoteau bordurile vechi şi montau altele noi, proceduri care afectau şi mai mult fluenţa traficului. Firmele de construcţii trag tare şi profită de vremea fără precipitaţi, astfel încât în perioada care vine să se înainteze cât mai mult cu execuţia. Aceasta deoarece, din cauza contestaţiile la licitaţie, proiectul este în întârziere cu mai mult de 4 luni. Şeful municipalităţii, Ion Lungul, le-a cerut constructorilor ca, până la venirea îngheţului, porţiunea dintre Galeria Mall şi centrul Sucevei, în dreptul primei parcări subterane, să fie primenită cu covoare asfaltice noi, acestea urmând a fi chiar şi marcate cu marcaje rutiere. Conducerea executivului speră ca până la momentul sosirii iernii să fie modernizate mare parte din strada Metropoliei, precum şi 3 artere din cartierul Burdujeni. Execuţia a fost câştigată la licitaţie de consorţiul de firme Con Bucovina, Florconstruct, Cominco şi Symmetrica, în prezent acestea intervenind şi la parcurile de lângă Gara Iţcani şi Primăria din Burdujeni.