18 septembrie 2011

PRM Suceava merge singur în alegeri
• „Nu vom încheia niciun fel de alianţă cu forţe ostile partidului nostru”, spune preşedintele organizaţiei judeţene, Gheorghe Acatrinei
Conducerea Filialei Judeţene Suceava a Partidului România Mare a ajuns la concluzia că atât alegerile locale, cât şi cele parlamentare din 2012, trebuie să se desfăşoare la termenele normale, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele Gheorghe Acatrinei. Dacă iniţial peremiştii suceveni se pronunţaseră pentru organizarea în aceeaşi zi a localelor şi parlamentarelor, pe raţiuni de economisire a banilor de la bugetul de stat, acum aceştia cred că PD-L nu urmăreşte decât rămânere prin orice mijloace la putere. Acatrinei opinează că prin contopirea celor două tipuri de alegeri, „portocaliii” vor să utilizeze o singură dată şi în mod eficient mijloacele pentru „cumpărarea electoratului”. „Nu trebuie să aibă loc nicio comasare. Există reguli democratice consacrate în lumea întreaga, iar acestea trebuie respectate şi în România. Metoda pe care o propune PD-L, şi pe care iniţial am susţinut-o şi noi, nu este bună. Ne-am dat seama că nu este vorba despre economia de fonduri de la bugetul de stat care s-ar putea face prin unificarea celor două scrutine, ci de cheltuirea o singură dată şi cu folos maxim a banilor pe care actualii guvernaţi i-au adunat prin mijloace necinstite în acest mandat”, explică ex-senatorul PRM de Suceava, din perioada 2000-2004.
Liderul judeţean Acatrinei evidenţiază că PRM Suceava va avea proprii candidaţi la funcţiile de primari, preşedinte al Consiliului Judeţean, dar şi pentru fotoliile de parlamentari. „Noi nu vom susţine candidaţii altor partide şi invităm electoratul patriot şi justiţiar să voteze oamenii noştri. Nu vom încheia niciun fel de alianţă cu forţe ostile partidului nostru”, a conchis preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PRM, Gheorghe Acatrinei.