18 septembrie 2011

E-on ar putea lăsa fără gaze blocurile reabilitate termic

• Oficialii companiei atrag atenţia că eventualele scurgeri de gaze se pot acumula între pereţi şi izolaţia proaspăt aplicată, existând pericolul unor explozii
Printr-o adresă către asociaţiile de proprietari din municipiul Suceava, E-on Gaz Distribuţie avertizează că ar putea lăsa fără gaze naturale pe proprietarii de apartamente din blocurile recent anvelopate termic. În recipisa semnată de către Cezar Mocanu, responsabil în cadrul Districtului nr. 1 Suceava al companiei, se arată că încetarea furnizării ar putea surveni pe 28 septembrie. Aceasta în condiţiile în care proprietarii din imobilele reabilitate termic nu aduc ţevile de distribuire a gazelor naturale la suprafaţa izolaţiei termice sub care au fost îngropate. Demersul invocă prevederile art. 8.28 al Normelor tehnice pentru proiectarea, executarea şi exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, cu ocazia anvelopării blocurilor nefiind respectate indicaţiile privind prinderea în termosistem a instalaţiilor de utilizare. Oficialii E-on atrag atenţia că eventualele scurgeri de gaze se pot acumula între pereţi şi izolaţia proaspăt aplicată, existând pericolul unor explozii.
„În cazul unor scăpări de gaze naturale la instalaţia de utilizare, acestea vor se vor infiltra între termosistem şi faţada blocului, putându-se produce accidente nedorite. Dacă nu se i-au măsuri de remediere, respectiv de scoatere a instalaţiei din termosistem, societatea noastră va site furnizarea gazelor naturale”, se subliniază în avertizarea E-on Gaz Distribuţie.