22 martie 2010


Suceava are mere...
· însă nu are unde să le valorifice, semnalează prim vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PRM Suceava, Aurel Jescu, lucrător al unei livezi
Prim vicepreşedintele organizaţiei judeţene Suceava a Partidului România Mare, Aurel Jescu, reclamă lipsa măsurilor de a sprijinire a agriculturii româneşti, arătând că s-a apucat de o mică afacere şi că subvenţia prevăzută de lege pentru aceasta nu a mai fost plătită de aproape 2 ani. „Avem promisiuni anul acesta, actele sunt înaintate, dar încă nu suntem siguri că vom beneficia de drepturile legale”, subliniază oficialul PRM Suceava. Dl Jescu spune că lucrează 27 de hectare de livadă de meri şi că fiind din sistem ştie foarte bine cum stau lucrurile din acest punct de vedere. El reliefează că, deşi în toamnă a obţinut o producţie mare şi de calitate, la fel ca şi ceilalţi fermieri din judeţ, majoritatea mărfii a rămas pe stoc şi s-a depreciat. Aceasta în ciuda faptului că, în urma întâlnirilor de la Consiliul Judeţean şi Târgului „Produs în Bucovina”, marile centre comerciale din municipiul reşedinţă, se angajaseră să se aprovizioneze de la fermierii autohtoni. Aurel Jescu evidenţiază că reprezentaţii asociaţiei din care face parte s-au întâlnit cu responsabilii unui supermarket din Lunca Sucevei, care le-au înaintat o ofertă inacceptabilă, dacă se ţine cont că costurile de producţie de anul trecut au fost de 60 de bani pe kg. „Am vrut să facem şi noi contracte - aşa cum a zis preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur - cu supermarketurile din Suceava, care, slavă Domnului, sunt în număr suficient. Unul dintre directorii de marketing ne-au spus că a făcut un contract de 275 de tone în Polonia, iar merele sunt aduse la Suceava cu 50 de bani pe kg. Ca să nu mai vorbim de calitatea mai salbă a acestora, în timp ce merele noastre, Parmen auriu şi Jonathan, se strică sau au îngheţat”, reliefează prim vicepreşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PRM.
Aurel Jescu subliniază că nici nu se pune problema recuperării banilor investiţi, în prezent reuşind să vândă doar cantităţi mici, de ordinul zecilor de kilograme, în pieţele agro-alimentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu