15 martie 2010


Inspectorii sanitar-veterinari monitorizează importurile de carne de ovine şi ouă
În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, punctul de inspecţie frontieră de la Siret din coordonarea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava va lua măsuri de combatere a introducerii în ţară a unor produse alimentare periculoase pentru sănătatea consumatorilor, precum şi de sprijinire a instituţiilor abilitate în lupta împotriva evaziunii fiscale. “Prin aplicarea planului stabilit de ANSVSA, diversificăm şi întărim complexul măsurilor instituite de Autoritate în această perioadă din apropierea sărbătorilor, pentru a proteja sănătatea publică”, declară dr. Petrea Dulgheru, director coordonator al DSVSA. Dl. Dulgheru spune că planul DSVSA se referă la verificarea produsele alimentare de origine animală şi prevede identificarea completă a importurilor de carne de ovine şi ouă; controale fizice la importatori; examene de laborator, dar şi la identificarea loturile cu produse de patiserie, dulciuri şi aditivi alimentari. Ca măsură suplimentară, în caz de suspiciune, lucrătorii DSVSA vor solicita documente fiscale şi comerciale, aceseta urmând a fi confruntate cu cele ale Autorităţii Vamale, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală sau Ministerului Administraţiei şi Internelor, conform protocoalelor semnate cu respectivele structuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu