30 martie 2010


Drumarii judeţeni suceveni ar putea intra în reorganizare
· „Situaţia financiară a societăţii de drumuri nu este cea mai bună, declară preşedintele Consiliului judeţean, Gheorghe Flutur
Societatea Drumuri şi Poduri, la care acţionar unic este executivul judeţean, ar putea fi reorganizată din cauza problemelor financiare pe care le are. Soluţia - care vizează ieşirea din impas - a fost avansată ieri, de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, care a menţionat că această stare de lucruri este urmare a unor cheltuieli angajate în mod suspect pe vremea fostei administraţii PSD a judeţului.
„Situaţia financiară a societăţii de drumuri nu este cea mai bună, aceasta venind cu o serie de probleme din urmă. Reamintesc aici cele 83 de miliarde de lei vechi pe care firma nu le-a încasat pe lucrările prestate pe 12 drumuri judeţene şi 8 drumuri comunale în 2008”, precizează şeful executivului judeţean, precizând că în instanţă există acţiuni pe această temă.
Dl. Flutur spune că această stare de lucruri grevează activitatea societăţii din subordinea administraţiei judeţene, cu toate că, la ora actuală, unitatea are o acoperire cu contracte de lucrări de 40-50% şi că în sezonul estival nivelul comenzilor va creşte.
Preşedintele Consiliului Judeţean apreciază că, totuşi, situaţia este una de natură să îngrijoreze şi că într-o perspectivă nefavorabilă ar trebui să se ia unele măsuri, mergând chiar până la reorganizarea firmei. „Situaţia este cea pe care o vedem şi, în funcţie de evoluţia din perioada următoare, am cerut, în calitate de acţionari, să se vină şi cu formulă de reorganizare”, a declarat Gheorghe Flutur. În octombrie 2009, şeful executivului judeţean a avertizat că nu va ezita să facă toate demersurile necesare pentru ca bănuiţii vinovaţi de turnarea ilegală de covoare asfaltice în campania electorală de la localele din vara lui 2008 să fie aduşi în faţa instanţei. La acea dată, preşedintele Flutur a pus în vederea că aceste nereguli fac obiectul unui dosar al DNA şi că se va merge până la capăt, „iar vinovaţii vor fi traşi la răspundere”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu