Toate abatoarele din judeţ au liber la tăiatul mieilor
· Chiar dacă anul acesta Paştele este mai devreme, tinerele ovine supuse sacrificării sunt în număr îndestulător şi ajung şi până în 11 kg greutate
· Suprimarea mieilor pe marginea şanţului se amendează cu 3000 de lei, iar traficanţilor de carne de miel li se va confisca marfa
În perioada 24 martie-4 aprilie, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va autoriza puncte de sacrificare a mieilor în pieţe agro-alimentare, iar în interiorul localităţilor în spaţii care îndeplinesc condiţiile reclamate de această activitate. „Vom elibera aceste autorizaţii la solicitarea celor interesaţi şi care îndeplinesc condiţiile minime pentru sacrificarea mieilor”, subliniază directorul coordonator al DSVSA, dr. Petrea Dulgheru. Şeful DSVSA spune că mieii supuşi sacrificării trebuie să fie crotaliaţi, să aibă certificat sanitar-veterinar, iar operaţia fiind obligatorie a se face sub supravegherea unui medic veterinar cu ştampilă. Locul de sacrificare va fi compartimentat în spaţii pentru sacrificare, jupuire şi eviscerare şi de vânzare, toate acestea dotate cu apă curentă rece şi caldă. Comercializarea directă poate avea loc direct de la domiciliul proprietarului sau la piaţa agro-alimentară, în acest din urmă caz doar dacă animalele în carcasă sunt însoţite de documentele sanitar-veterinare şi ştampilate. Petrea Dulgheru reliefează că toate abatoarele din judeţ vor avea liber la tăierea ovinelor în intervalul 24 martie-4 aprilie. „Celelalte unităţi trebuie să procure miei din abatoare. Tuturor abatoarele din judeţ, chiar dacă nu au activitate specifică de sacrificare a mieilor, în această perioada le vom da voie să sacrifice şi miei, în condiţiile impuse de legislaţie”, subliniază Petrea Dulgheru, adăugând că, chiar dacă anul acesta Paştele este mai devreme, tinerele ovine supuse sacrificării sunt în număr îndestulător şi ajung şi până la 11 kg greutate. Şeful DSVSA atrage atenţia că suprimarea mieilor pe marginea şanţului sau la stână, în condiţii improprii şi în afara destinaţiei pentru consumul propriu, se sancţionează cu amendă de la 1000 la 3000 de lei. Pe de altă parte, traficanţilor de carne de miel li se va confisca marfa.
· Chiar dacă anul acesta Paştele este mai devreme, tinerele ovine supuse sacrificării sunt în număr îndestulător şi ajung şi până în 11 kg greutate
· Suprimarea mieilor pe marginea şanţului se amendează cu 3000 de lei, iar traficanţilor de carne de miel li se va confisca marfa
În perioada 24 martie-4 aprilie, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va autoriza puncte de sacrificare a mieilor în pieţe agro-alimentare, iar în interiorul localităţilor în spaţii care îndeplinesc condiţiile reclamate de această activitate. „Vom elibera aceste autorizaţii la solicitarea celor interesaţi şi care îndeplinesc condiţiile minime pentru sacrificarea mieilor”, subliniază directorul coordonator al DSVSA, dr. Petrea Dulgheru. Şeful DSVSA spune că mieii supuşi sacrificării trebuie să fie crotaliaţi, să aibă certificat sanitar-veterinar, iar operaţia fiind obligatorie a se face sub supravegherea unui medic veterinar cu ştampilă. Locul de sacrificare va fi compartimentat în spaţii pentru sacrificare, jupuire şi eviscerare şi de vânzare, toate acestea dotate cu apă curentă rece şi caldă. Comercializarea directă poate avea loc direct de la domiciliul proprietarului sau la piaţa agro-alimentară, în acest din urmă caz doar dacă animalele în carcasă sunt însoţite de documentele sanitar-veterinare şi ştampilate. Petrea Dulgheru reliefează că toate abatoarele din judeţ vor avea liber la tăierea ovinelor în intervalul 24 martie-4 aprilie. „Celelalte unităţi trebuie să procure miei din abatoare. Tuturor abatoarele din judeţ, chiar dacă nu au activitate specifică de sacrificare a mieilor, în această perioada le vom da voie să sacrifice şi miei, în condiţiile impuse de legislaţie”, subliniază Petrea Dulgheru, adăugând că, chiar dacă anul acesta Paştele este mai devreme, tinerele ovine supuse sacrificării sunt în număr îndestulător şi ajung şi până la 11 kg greutate. Şeful DSVSA atrage atenţia că suprimarea mieilor pe marginea şanţului sau la stână, în condiţii improprii şi în afara destinaţiei pentru consumul propriu, se sancţionează cu amendă de la 1000 la 3000 de lei. Pe de altă parte, traficanţilor de carne de miel li se va confisca marfa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu