17 martie 2010


Termica, muribundă din cauza ajutoarelor necuvenite la încălzire
Termica moare frumos din cauza căpşunarilor şi a bazariştilor. Aceasta este părerea preşedintelui organizaţiei municipale Suceava a Partidului România Mare, Aurel Jescu, care a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că în calitate de membru al comitetului executiv al unei asociaţii de proprietari din cartierul Obcini a constat că bună parte dintre subvenţiile la încălzire merge către familii cu membri care lucrează în străinătate sau către comercianţi din Bazar, ambele categorii cu venituri destul de consistente.
Dl Jescu a prezentat lista de cheltuieli de întreţinere de pe scara a doar unui singur bloc, din 19 proprietari, 9 primind ajutor la căldură. „M-am interesat personal, o parte dintre aceştia sunt plecaţi în străinătate, iar alta face Bazarul. Problema nu este ce activităţi prestează aceştia şi cum realizează venituri, ci aceea că banii respectivi nu ajung niciodată la Termica, şa cum ar trebui”, relevă dl Jescu.
Liderul PRM Suceava spune că aceasta este situaţia contabilizată doar la o singură scară de bloc, însă multiplicată la scara întregului municipiu, subvenţiile necuvenite însumează sume ce ajung, în timp, până la zeci sau chiar sute de miliarde de lei vechi. Fostul consilier local municipal PRM arată că de 8 ani de când Termica a trecut la Primărie, datoriile municipalităţii către producătorul, furnizorul şi distribuitorul de energie termică s-au acumulat în mod constant, grevând în mod important bugetul local. Pe de altă parte - relevă prim-vicepreşedintele judeţean al PRM Suceava - din cauza problemelor financiare pe care le are societatea din Lunca Sucevei se vede forţată să dea afară jumătate din persona. „În ultimii ani, prin reabilitarea punctelor termice şi magistralelor, am avut de la Termica servicii aproape ireproşabile, atât la căldură, cât şila apă caldă, unii dintre suceveni beneficiind de acest din urmă serviciu non-stop”, a declarat Aurel Jescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu