23 martie 2010


În preajma Floriilor,
Ton cu mercur retras din depozitele şi magazinele sucevene
· Sanitar-veterinarii suceveni au confiscat 45 kg de pangasius infestat cu Listeria monocytogenes şi 2,38 kg de ton contaminat cu mercur
În urma unei alerte rapide venite din partea forului tutelar din capitală, lucrătorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava au descins la depozitele şi unităţile de desfacere de pe raza judeţului Suceava. ANVSA avea informaţii despre un lot de peşte necorespunzător pus în circulaţie pe întreg teritoriul ţării, în urma verificărilor inspectorii sanitar-veterinari suceveni depistând şi confiscând 45 kg de pangasius congelat infestat cu Listeria monocytogenes şi 2,38 kg de ton afumat contaminat cu mercur.
Surse din cadrul DSVSA precizează că în stoc nu mai sunt cantităţi improprii consumului şi recomandă consumatorilor ca, de Florii, cu prilejul dezlegării la peşte, să se aprovizioneze doar din unităţi autorizate sanitar-veterinar.
Listeria monocytogenes este o bacterie care se transmite la oameni prin produse alimentare contaminate, lapte insuficient pasteurizat. brânză sau carnea gătită insuficient. Boala are prezintă simptom asemănător gripei, respectiv cu manifestări de febră, dureri musculare, greaţă, vomă şi dureri gastrice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu