17 martie 2010

Proiecte neelegibile şi descalificaţi la licitaţia pentru finanţarea nerambursabilă a sportului şi culturii
· Cauzele constau în lipsa de competitori şi a participării financiare cu cota obligatorie de 10% din valoarea fondurilor cerute
Licitaţia pentru acordarea de finanţări nerambursabile de la bugetul local va avea o a doua rundă. Anunţul aparţine primarului Ion Lungu, care a face cunoscut că la capitolul sport licitate au fost fonduri de 1 milion de lei pentru handbal, la rugby-350.000 de lei, la fotbal-300.000 de lei, la volei 100.000 de lei, la aletism-50.000 de lei; la planorism-50.000 de lei; la hochei-55.000 de lei, iar la înnot-25.000 de lei. De asemenea, la prima rundă pe partea de cultură la bătaie a fost pus câte 1 milion de lei pentru fanfara municipiului şi activitatea teatrală.
Şeful administraţiei locale spune că, deocamdată, adjudecate au fost doar disponibilităţile financiare destinate fotbalului şi înotului. „O parte dintre solicitanţi s-au calificat pentru etapa următoare, deoarece, dacă nu se înregistrează competiţie, finanţarea nu se poate adjudeca la prima strigare. În această situaţie se află handbalul, voleiul, atletismul, planorismul şi hocheiul şi, de asemenea, fanfara municipiului, pentru care vom repeta licitaţia în luna aprilie. La rugby, iar pe partea de cultură, la teatru, solicitanţii au fost descalificaţi întrucât nu proiectele nu erau eligibile”, subliniază dl. Lungu, precizând că în aceste din urmă situaţii, intraţii în cursă nu aveau în cont suma obligatorie de 10% din valoarea finanţării şi că respectivii se pot reînscrie în competiţie dacă îndeplinesc această condiţie. La fotbal, licitaţia a fost câştigată de Rapid CFR Suceava, iar la înot de Clubul de nataţie Suceava. Finanţările nerambursabile se acordă, pe bază de proiecte, din fondurile publice pentru activităţi non‑profit de interes local. Beneficiari ai finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi non‑profit de interes general sunt persoanele fizice sau juridice fără scop patrimonial, respectiv asociaţii, fundaţii sau culte religioase, în condiţiile legii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu