15 octombrie 2015


În Primăria Suceava, viceprimarul Harşovschi lucrează contra primarului Lungu  
·        Grupul politic al Partidului Naţional Liberal, majoritar în Consiliul Local, este - după o decizie deja luată - în opoziţie cu  domnul primarul Ion Lungu”,  a anunţat ieri, adjunctul primarului, în calitate de consilier şi de lider al grupului politic liberal din deliberativ.   
Viceprimarul liberal Lucian Harşovschi a anunţat ieri, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Suceava, că împreună cu colegii săi de deliberativ, trece în opoziţie faţă de primarul  reşedinţei de judeţ, independentul Ion Lungu. Harşovschi  este liderul grupului politic PNL din Consiliul Local, iar în funcţia de viceprimar îndeplineşte atribuţii şi coordonează activităţi delegate de către şeful său din executiv, edilul-şef Ion Lungu.              
„Avem de făcut o declaraţie - putem spune că şi din punct de vedere politic. Începând de astăzi, grupul politic al Partidului Naţional Liberal, majoritar în Consiliul Local, este - după o decizie deja luată - în opoziţie cu  domnul primarul Ion Lungu. Aceasta pentru că trebuie rezolvate mai multe probleme în municipiul Suceava, şi care nu se pot rezolva, se pare”, a spus ieri, Harşovschi, în plenul legislativului municipal, înaintea intrării în ordinea de zi a întrunirii extraordinare. Viceprimarul PNL a precizat că există o problemă foarte importantă la capitolul refacere a străzilor afectate de lucrările desfăşurate cu fonduri europene pe raza Sucevei. Harşovschi a cerut, astfel, înfiinţarea unei comisii care să analizeze situaţia semnalată, motivând că, în urmă cu o lună şi jumătate, a solicitat  lui Ştefan Vasincu, şeful serviciului de specialitate al executivului, o listă cu refacerile stradale catalogate drept conforme, şi pe care nu a primit-o nici până în momentul de faţă. „Cerem o comisie de analiză, pentru a vedea exact care este situaţia, pentru că îl avem pe acest domn Vasincu, şef de serviciu, care se comportă ca un director, şi care este principalul vinovat de ceea ce se întâmplă în Suceava. S-au investit 20 de milioane de lei, anual acesta în refaceri stradale şi efortul nostru este umbrit de refacerile care nu sunt conforme şi care sunt semnate şi prezentate ca lucrări recepţionate”, a arătat viceprimarul Lucian Harşovschi.
Primarul independent Ion Lungu a opinat că este vorba despre o declaraţie şi că nu va răspunde acesteia.