01 octombrie 2015


Falimentara Termica, înduplecată să dea apă caldă până pe 15 octombrie
·        „Îi asigur pe suceveni că vom avea apă caldă şi căldură şi în acest an, şi că vom face tot posibilul, astfel încât costurile să fie cât mai mici”, a explicat Ion Lungu, primarul Sucevei.
Societatea comercială falimentară Termica Suceava va mai presta serviciul de transport, distribuire şi furnizarea a agentului termic până pe data de 15 octombrie. După ce joi Consiliul Local a prelungit termenul până la care firma din Lunca Sucevei mai poate opera acest serviciu, conducerea operatorul în cauză a făcut presiuni asupra autorităţilor locale, cărora le-a cerut să plătească contravaloarea pierderile pe lunile iulie şi august. Ion Lungu, primarul Sucevei, a declarat ieri că, în urma discuţiilor cu responsabilii de la Termica, cât şi angajamentelor la plată a Primăriei, respectivii oficiali au acceptat să asigure alimentarea cu apă caldă a locuinţelor din reşedinţa de judeţ.  „După două zile de discuţii, de consultări cu administratorul judiciar, administratorul special şi o parte a creditorilor, am obţinut aprobarea ca, până pe 15 octombrie, Termica să mai furnizeze apă caldă”, a precizat şeful administraţiei locale.
Lungu a subliniat că, de asemenea, s-a întâlnit cu conducerea societăţii comerciale Thermonet Suceava, câştigătorul negocierilor pentru delegarea serviciului de transport, distribuire şi furnizare a energie termice, astfel încât aceasta să preia  activitatea cu pricina de la jumătatea acestei luni. „În paralel au loc demersurile de predare-primire, de la Termica la Primărie, a instalaţiilor de retur, dar şi de predare a acestora, în perioada 13-15 octombrie, către Thermonet. Am convenit o foaie de parcurs, de aceea îi asigur pe suceveni că vom avea apă caldă şi căldură şi în acest an, şi  că vom face tot posibilul, astfel încât costurile să fie cât mai mici”, a explicat Ion Lungu, primarul Sucevei.                Termica Suceava trebuia să iasă din sistem pe 29 septembrie, însă aleşii municipali au votat ca operatorul din Lunca Sucevei  să mai presteze serviciul de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice până în momentul în care activitatea va fi preluată de Thermonet Suceava. Firmă cu sediul pe strada „Energeticianului”, din Lunca Sucevei, la care acţionari sunt Adrem Invest Bucureşti şi Elsaco Botoşani, Thermonet Suceava, a câştigat negocierile pentru preluarea transportului agentului termic, cu un total de 312,68 de puncte conducând în clasament în faţa societăţii autorităţilor locale, Transagent, care a acumulat doar 283,10 puncte.