05 octombrie 2015


Bani de liceu”, la Primăria Suceava
·        Cu celeritate vom face anchetele sociale şi vom pune la dispoziţie documentele solicitate, astfel încât cei care au dreptul, să beneficieze de aceste burse”, a precizat primarul Ion Lungu.
·        Sprijinul financiar prevăzut în cadrul Programului naţional de protecţie socială se acordă lunar, în cuantum de 180 lei, pe perioada cursurilor şcolare.
Primăria municipiului Suceava anunţă că a demarat procedurile aferente Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu”. Primarul Ion Lungu a făcut apel la conducerile unităţilor şcolare să se prezinte cu cererile depuse de elevi în vederea întocmirii şi eliberării anchetelor sociale. „Liceele trebuie să se adreseze Primărie pentru a întocmi anchetele sociale, iar în acest sens, directorii trebuie să contacteze Direcţia de Asistenţă Socială din Burdujeni”, precizat şesul executivului local sucevean. Lungu a precizat că plafonul venitului pentru care se acordă bursa prin Programul „Bani de liceu” este de 150 de lei pe membru de familie, în cele 3 luni anterioare depunerii cererii. La fel ca şi în cazul ajutoarelor sociale, potrivit Legii venitului minim garantat, excluse sunt familiile care au în proprietate autoturisme autocamioane, autoutilitare şi motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani; clădiri şi spaţii altele decât locuinţa de domiciliu sau terenuri care depăşesc 1.000 de metri pătraţi, în mediul urban şi 2.000 de metri pătraţi în mediul rural. „Cei care au copiii la şcoală şi ştiu că au dreptul la această bursă, să se adreseze Liceului, a cărui conducere se va prezenta la Primărie. Cu celeritate vom face anchetele sociale şi vom pune la dispoziţie documentele solicitate, astfel încât cei care au dreptul, să beneficieze de aceste burse”, a precizat primarul municipiului Suceava. Pentru obţinerea ajutorului aferent beneficiarii întocmesc o cerere care va fi însoţită de o copie a certificatului de naştere sau a actului de identitate al elevului; copii ale certificatelor de naştere sau ale actelor de identitate ale celorlalţi membri ai familiei; adeverinţa de la instituţiile de învăţământ din care să rezulte calitatea de elev/student a celorlalţi fraţi/surori; acte doveditoare care să ateste statutul juridic sau medical; acte doveditoare, în original, privind veniturile membrilor familiei. Sprijinul financiar se sistează în cazul în care elevul absentează nejustificat minim 20 de ore, la diferite discipline de învăţământ; a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de 3-5 zile; elevul a obţinut sub nota 7 la purtare, nu mai frecventează cursurile unităţii sau a fost exmatriculat. Sprijinul financiar prevăzut în cadrul Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu” se acordă lunar, în cuantum de 180 lei, pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă, cât şi pe perioada practicii în producţie. Anul acesta Primăria Suceava a prins în buget pentru acordarea de burse şcolare, suma de 400.000 de lei, iar potrivit lui Ion Lungu, acestea sunt achitate la zi.