12 octombrie 2015


Stratul de zăpadă a ajuns la 13 cm, în Cîrlibaba
·        Trenurile 5730, 5731, 5732 şi 5733 Suceava-Cacica şi retur au fost anulate, pe drumurile naţionale şi judeţene fiind împrăştiate sute de tone de materiale antiderapante şi sare.
·        După ce a ieşit de sub incidenţa Codului portocaliu, debitele principalelor cursuri  de apă din judeţ sunt staţionare.  
În judeţul Suceava, temperatura aerului, a coborât luni, la ora 5.00, până la -1,5 grade Celsius, la staţia hidrometrică Gura Negri şi fost de + 2 grade Celsius, la staţia hidrometrică Horodnic, anunţă Instituţia Prefectului.  Potrivit prefectului Constantin Harasim, s-au înregistrat precipitaţii cuprinse între 3,1 de litri pe metrul pătrat la staţia hidrometrică Poiana Stampei şi 29,6 de litri pe metrul pătrat,  la staţia hidrometrică Bogdăneşti. În ceea ce priveşte, stratul de zăpadă, grosimea acestuia era cuprinsă ieri, la amiază, între 1 cm la staţia hidrometrică Gura Negri şi 13 cm la staţia hidrometrică Cîrlibaba. Luni după prânz, pe drumurile naţionale din judeţul Suceava carosabilul este umed, dar se circula corespunzător. Pe DN 17A, pe raza de activitate a Secţiei Drumuri Naţionale Cîmpulung Moldovenesc era prezentă zăpadă frământată de până la 1 cm grosime, acţionându-se cu 8 UNIMOG şi împrăştiindu-se 58 de tone de material antiderapant. În aria Secţiei Drumuri Naţionale Suceava s-a intervenit cu 6 UNIMOG, fiind aruncate pe carosabil 102 tone de material antiderapant şi 64 de tone de sare. Asfaltul era umed şi pe drumurile judeţene, pe 12 dintre acestea ieşind, preventiv, 9 utilaje, care au răspândit 170 de tone de material antiderapant. Prefectul Harasim a informat că toate liniile feroviare de pe raza judeţului sunt funcţionale, însă luni au fost anulate cursele 5730, 5731, 5732 şi 5733 Suceava-Cacica şi retur.  Pe de altă parte, reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că toate echipele E.ON Moldova sunt pe traseu, lucrând la remedierea disfuncţionalităţilor din toate cele 39 de localităţi afectate de vremea rea. Nu în cele din urmă, conform prefectului Constantin Harasim, cotele şi debitele principalelor râuri din judeţ sunt staţionare. Începând de luni, ora 10.00, judeţul Suceava a ieşit de sub incidenţa Codului portocaliu de vreme severă, dar intrat sub cea  a Codului galben, valabil până la 18.00. În acest interval, în nordul Moldovei au fost anunţate precipitaţii mixte.