15 iulie 2015


„Paveliada” intră în prelungiri
·         Symmetrica Vereşti este câştigătoarea licitaţiei pentru intervenţiilor de reparaţii şi de îmbrăcare a trotuarelor cu pavele. 
Comisia de specialitate de pe lângă Primăria Suceava a finalizat licitaţia pentru desemnarea executantului lucrărilor de reparaţii şi îmbrăcare a trotuarelor cu pavele pe raz municipiului Suceava. Primarul Ion Lungu a anunţat ieri, că depuse au fost două oferte din partea Victor Construct Botoşani şi, respectiv a Symmetrica Vereşti. După deliberările din comisie, câştigătoare a fost declarată aceasta din urmă, cu o ofertă de 81,58 de lei de fiecare metru pătrat amenajat,  faţă de 119,69 de lei metrul pătrat, cu care a licitat firma concurentă, criteriul de departajare fiind preţul cel mai redus. Şeful executivului sucevean susţine că, în cazul în care licitaţia nu va fi contestată, contractul cu societatea învingătoare va fi semnat pe 18 iunie. „Vom avea, în continuare, operator pentru reparaţii trotuare. În măsura în care nu se depun contestaţii, am putea ca în această săptămână să semnăm contractul ce cei de la Symmetrica, să continuăm lucrările de reabilitare a trotuarelor, şi acolo unde sunt reparaţii de străzi în curs de derulare”, a precizat edilul-şef.
 În urmă cu ceva timp, pavele de pe trotuarele deja reparate de pe Calea Unirii, pe care s-au făcut reabilitări cu fonduri europene, au fost scoase şi remontate pe strada „Gheorghe Doja”, cea de legătură între cartierele Burdujeni şi Iţcani.  Lungu a ţinut să respingă unele zvonuri pe marginea atribuirii respectivelor lucrări, precizând că trotuarele amenajate sunt trainice, iar din partea sucevenilor vin atât de multe solicitări de reparaţii şi îmbrăcare cu pavele, încât Primăria nu poate să le facă faţă. „În cei 10 ani, de când în municipiul Suceava se lucrează cu acest sistem de pavele, au fost şi unele legende, dar care nu sunt adevărate. Lumea le apreciază, iar în această perioadă nu s-au deteriorat, fiind intacte. Între timp, avem tot mai multe solicitări de la cetăţeni,  care vor trotuare moderne, cu pavele, pe care să se deplaseze copii la şcoală, mamele cu copiii mici şi ei, personal”, a menţionat primarul municipiului Suceava.  În 2011, edilul şef arăta că pavelele pentru un metru pătrat de trotuar sunt procurate contra a 35 de lei, la această sumă adăugându-se încă 25 de lei pentru materialele, intervenţii auxiliare şi montarea efectivă.  Potrivit lui Ion Lungu, pe lângă aspectul estetic, pavelele se bucură şi de avantajul de scoaterii şi „re-plantării” rapide la loc, în cazul unor avarii, intervenţii subterane sau de altă natură. În anul 2010, contractul de reparare a trotuarelor a fost câştigat tot de societatea comercială Symmetrica.