09 iulie 2015


Asocierea Florconstruct şi Diasil Service a câştigat serviciul  de ridicat şi transportat gunoiului din reşedinţa de judeţ  

·        Avem un câştigător, iar în măsura în care nu vor fi contestaţii - deşi mă îndoiesc - pe data de 15 iulie se va semna contractul”, a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.  
Municipiul Suceava are un operator de salubritate menajeră, a anunţat şeful administraţiei locale, Ion Lungu, care a precizat că speră ca licitaţia recent organizată să nu fie contestată. În urma analizării ofertelor în comisia specializată, câştigătoare a fost declarată asocierea dintre firmele Florconstruct şi Diasil Service, care, în urma luării în concesiune a serviciului, va plăti o redevenţă de 35.000 de lei pe an. „Avem un câştigător, iar în măsura în care nu vor fi contestaţii - deşi mă îndoiesc - pe data de 15 iulie se va semna contractul. Este foarte important să avem un operator de salubritate titular, deoarece trebuie realizate cele 145 de platforme subterane de deşeuri, dintre care 60 în primul an, iar acesta trebuie să se apuce de executarea lor”, a declarat primul gospodar al oraşului, Ion Lungu, adăugând că contractul pricina „are o miză deosebită, fiind încheiat pe 12 ani”
. Noul contract se va parafa pe o perioadă de 12 ani, cel vechi, semnat de Primărie cu Rosal Grup Bucureşti, expirând în prmăvară, după 8 ani de desfăşurare. Conform caietului de sarcini, noul operator se obligă la amenajarea, în două etape, a minim 145 de platforme subterane de colectare a deşeurilor menajere. De asemenea, câştigătorul se obligă şi la construirea a 30 de puncte supraterane de colectare a deşeurilor reciclabile pentru populaţie, plasate în zonele aglomerate şi cele comerciale. Totodată, în termen de 6 luni de la semnarea contractului de concesiune, va fi achiziţionată o instalaţie pentru procesarea deşeurilor vegetale şi lemnoase colectate în aria administrativă a municipiului Suceava.  Nu în cele din urmă, montate vor fi de noi 500 de coşuri de gunoi stradale şi va fi amenajat un loc de joacă pentru copii. Pe fondul expirării, pe data de 17 aprilie, a vechiului contract, cât şi a întârzierii licitaţiei pentru delegarea serviciului către un nou prestator, atribuirea pe o perioadă limitată a activităţii de salubritate menajeră s-a făcut, pe motiv de forţă majoră, către asocierea dintre firmele Florconstruct şi Diasil Service. Rosal Grup a refuzat să aibă grijă, în aceleaşi condiţii, de gunoiul din jumătate din municipiul Suceava.