30 iulie 2015

În primul semestru la anului,
Poliţiştii de frontieră au confiscat bunuri de peste 5 milioane de lei
·        Întocmite au fost 79 de dosare penale, cercetări fiind făcute sub aspectul săvârşirii a 102 infracţiuni.
Structurile Poliţiei de Frontieră din judeţul Suceava au avut, în primele 6 luni ale anului 2015, pe linia combaterii contrabandei, fraudelor vamale şi evaziunii fiscale 54 acţiuni, se evidenţiază într-o informare a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, prezentată ieri în şedinţa Colegiului prefectural.   Potrivit acesteia, controale efectuate s-au lăsat cu întocmirea a 79 de dosare penale, sub aspectul comiterii a 102 infracţiuni, dintre care 56 cu autori cunoscuţi şi 46 cu autori necunoscuţi.
Astfel, graţie activităţilor desfăşurate pe această linie, Serviciul Poliţiei de Frontieră Rădăuți a reuşit destructurarea unui grup infracţional format din 14 persoane, grup axat pe contrabanda cu ţigări de provenienţă ucraineană. În acelaşi timp, indisponibilizate au fost 29 de autovehicule folosite în transportul ţigărilor sau de către antemergători, valoarea totală a acestora fiind de 381.520 de  lei.

Potrivit informării citate, valoarea totală a bunurilor confiscate de către poliţiştii de frontieră  în primul semestru al anului 2015 este de 5,18 milioane de lei, respectiv 3,44 milioane de  lei de la cetăţeni străini, iar  1,74 milioane de lei de la cetăţeni români. Totodată, au fost constatate de 49 contravenţii, în valoare amenzilor aplicate fiind de 16.263 de lei. În semestrul întâi al anului, pe linia trecerilor ilegale a frontierei de stat au fost constatate 135 infracţiuni, dintre care 37 cu autori cunoscuţi și 98 cu autori necunoscuţi. În ceea ce priveşte traficului internaţional cu autoturisme furate, în perioada la care facem referire,  structurile Poliţiei de frontieră din judeţul Suceava au organizat şi desfăşurat 4 acţiuni. Astfel, Serviciul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi a constatat 5 infracţiuni de tăinuire, săvârşite de 5 persoane, cazuri în care s-au întocmit 4 dosare penale.  În Punctul de Trecere a Frontierei  Siret au fost descoperite 4 autoturisme furate, valoarea lor fiind de 154.720 lei.