30 iulie 2015

Începând de pe 3 august,
Cartierul Obcini, lăsat, pe o perioadă nedeterminată, fără apă caldă
·        Viceprimarul Lucian Harşvoschi a anunţat că, înspre deosebire de restul municipiului, în care întreruperea va fi de 7 zile, în zonă se fac reparaţii şi în 3 puncte termice.
·         De suferit vor avea şi burdujenenii din zona punctului termic „ANL”, care vor avea parte de apă caldă de pe 12 august, cât şi cei din „Cuza Vodă 2”, în cazul cărora termenul de reluare este 15 august.
Locuitorii cartierului Obcini al municipiului Suceava vor rămâne, de la începutul lunii august, pe o perioadă încă nedefinită, fără apă caldă la robinete. Anunţul a fost făcut de viceprimarul Lucian Harşovschi care a precizat că, de luni, 3 august, societatea comercială falimentară Termica Suceava face reparaţii în zonele din oraş  în care conductele de transport şi distribuire a agentului termic sunt vechi şi într-o stare avansată de uzură. Intervenţiile vor dura 7 zile, inclusiv umplerea şi golirea instalaţiilor, însă obcinenii nu se vor bucura de reluarea furnizării, întrucât în revizie intră şi punctele termice de cartier. „Încep lucrările la punctele termice, în zonele 2, 3 şi 4  din cartierul Obcini. Aici, din nefericire, apa va fi oprită şi după ce va fi reluată în municipiu”, a precizat adjunctul şefului executivului local sucevean. De suferit vor avea şi locuitorii cartierului Burdujeni, respectiv cei din zona punctului termic „ANL”, care vor avea parte de apă caldă, cel mai probabil de pe 12 august, cât şi cei  din „Cuza Vodă 2”, în cazul cărora termenul de reluare este 15 august. Intervenţii în sistemul de transport şi distribuire a agentului termic sunt prevăzute pentru 3 zone sensibile de pe raza urbei reşedinţă.
 Conform rezultatelor licitaţiilor organizate de Primărie, în Burdujeni, zona Gară, la schimbarea unui racord, executant desemnat prin licitaţie este Instal Expert; înlocuirea unei porţiuni de conducte primare din cartierul Obcini a fost adjudecată de asocierea Aquaterm şi Hidroterm, iar în „Cuza Vodă 2” reabilitarea unui racord şi înlocuirea reţelei degradate revine tot Instal Expert. Termica va face de asemenea revizii în instalaţiile proprii din Lunca Sucevei, de întrerupere profitând, în acelaşi scop, şi producătorul de energie termică, Bioenergy.  „Într-o perioadă de o săptămână, cei de la Termica vor face propriile lucrări la fostul CET de cărbune din Lunca Sucevei. Totodată, Bionergy va face anumite reglaje, pentru care nu este nevoie de prea multe zile. Din 7 zile cât durează reparaţiile, 3 zile înseamnă golirea şi umplerea instalaţiilor, în restul municipiului având loc reparaţii punctuale, de schimbări de vane, în aşa fel încât, dacă survin avarii, sucevenii să nu aibă prea mult de suferit”, explicat Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei.