18 iulie 2012


Valoarea lucrărilor de la  centura ocolitoare, „încărcată exagerat de mult”  
·        „Eu la presiuni de acest gen nu răspund”, evidenţiază şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, pe fondul ameninţărilor cu încetarea execuţiei
SCCF Colas, firma care a câştigat licitaţiei pentru executarea lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului Suceava nu ar trebui să se adreseze administraţiei judeţene, în vederea încasării contravalorii intervenţiilor.    
Potrivit şefului executivului, Cătălin Nechifor, Consiliul Judeţean nu este parte contractantă în cadrul acestui proiect, în ciuda faptului că, în trecut, fostul şef al administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur „obişnuia să meargă în foarte multe vizite de lucru, la fel  ca şi pe DN 17, unde nu avea nu avea nicio treabă”.
„Contractul este semnat de Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din România, calitate de beneficiar, iar contractor este o firmă privată care trebuie  să deruleze această investiţie”, a spus Nechifor, după avertizarea venită din partea constructorului, precum că, din cauza neprimirii restanţelor, vor  înceta intervenţiile la ruta ocolitoare. Preşedintele Consiliului Judeţean este de părere că, pe fondul schimbărilor politice de după alegerile locale, firma executantă încercă să facă presiuni pentru achitarea sumelor care pretinde că i se datorează.  Nechifor opinează că, faţă valoarea iniţială  a contractului, valoarea lucrărilor a fost „încărcată”  nepermis de mult, iar dacă acest lucrurile se confirmă, cei în cauză se vor face răspunzători. „În acest contract de lucrări încheiat între statul român şi respectiva firmă privată, s-a mărit exagerat valoarea. Eu, în locul lor, m-aş uita mai precaut în trecut, la ce s-a făcut. Dacă banii au fost pentru lucrări sau dacă s-a făcut altceva cu ei, e treaba lor şi ei trebuie să răspundă. Eu la presiuni de acest gen nu răspund. O dată pentru că nu este treaba mea, iar în cel de al doilea rând, pentru că nu cedez”, evidenţiază şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, accentuând că obligaţiile contractuale trebuie respectate.